— Hadia har vært en markant talentfull politiker i mange år. Hun er veldig kompetent og har hatt flere viktige oppgaver, blant annet som minister og statssekretær, sier Jon Rolf Næss, leder i Aust-Agder Arbeiderparti.

16.-19.april skal nye nestledere velges på landsmøtet. Kandidatene til å etterfølge Helga Pedersen er forutenom Tajik, Jette Christensen og Anniken Huitfeldt.

Har tro på en duo

Jon Rolf Næss, leder i Aust-Agder Arbeiderparti roser Hadia Tajik. Foto: Kjartan Bjelland

Den nye nestlederen skal gå inn i team med Trond Giske. Ifølge Næss var ikke fylkes-partiet i tvil om hvem de ville støtte av de tre det nå står mellom.— Hadia er helt klart vårt førstevalg.

Han har store forventninger til hva den nye duoen vil utrette hvis Tajik blir valgt.

— Jeg har tro på at Giske og Tajik blir en flott team. Det er kjempeviktige at vi holder på de gode tendensene og får partiet ytterligere fremover til valgene i 2015 og 2017. Les også:

Næss legger til at han også gjerne skulle sett at tidligere statssekretær Astrid Aas-Hansen fra Lillesand hadde blitt partisekretær.

Vil vente

— Jeg stoler på at landsmøtet tar den rette beslutningen, men, kommer til å fortsette å kjempe for Astrid Aas-Hansen. Hun har en glitrende politisk CV og jeg hadde følt meg veldig komfertabel med å la henne ta seg av det organisatoriske i partiet, sier han.

Vest-Agder Arbeiderparti vil ikke avsløre hvem av de tre kandidatene de vil ha som nestleder. Ifølge NTB støtter Vest-Agder Ap også Tajik.

— Det er masse gode navn, og Hadia er en av dem. Vi har bestemt oss for at vi ikke vil gå ut med hvem vi støtter. Nå skal valgkomiteen få den nødvendige roen, og så skal vi legge frem en instilling etterhvert, sier Bjørn Egeli, leder i Vest-Agder Ap.

Populær

Ifølge NTB er Tajik favoritten flere steder i landet. Både Oslo, Telemark, Buskerud, Rogaland og Nord-Norge har offentliggjort at de også vil ha 31-åringen ved Giskes side.