Starten på Sassybea t sitt debutalbum får meg til å tenke på M2M. Akkurat det er nødvendigvis ikke noen dårlig referanse, men duoen fra Asker kommer seg sjelden lenger enn dit på "Snakes and Ladders".

Anna Pettersdatter Melkid og Ingrid Rennemo ble av noen utnevnt som landets pophåp under Bylarm i 2011. Da var de 15 og 16 år. Den ålreite singelen "The Mouse and The Bear" ga vann på mølla til å skape en hype rundt duoen. Tre år etter det har de ikke noe å by på som er særlig bedre enn det.

Produsenttrioen Thom Hell , Even Ormestad og Erik Ljunggren har gjort så godt de kan for å skjule at de fleste av melodiene til Sassybeat er ganske så middelmådige. Det har bare ført til at det halter litt her og der; for noen av låtene har blitt påført lyd og arrangementer som ikke passer helt. "Feathers" har for eksempel fått en uttrykksmessig og overarrangert drakt som irriterer i stedet for å fenge.

Her er også noen låter som er lett å like. Det gjelder først og fremst den lekne og fine "Good Bad Boy" og den flotte "Women, Saxophones and Fairytales". Uansett har dette albumet ikke blitt så bra som man kunne forvente.

SassybeatPlatecover.jpg Foto: Eva Myklebust