Morsomt med maurmannen

Action/eventyr

USA 2015

Regi: Peyton Reedx

Manus : Edgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay, Paul Rudd

Skuespillere: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Hayley Atwell, Judy Greer, Bobby Cannavale, Michael Douglas, Corey Stoll, John Slattery, Michael Peña, T.I.

Egnethet: Ungdom/voksen

Aldersgrense: 12 år

Superhelt-universet slutter aldri å ekspandere , og nå står «Ant-Man» for tur. Jeg skal innrømme at jeg var litt skeptisk til nok en superhelt, men jeg ble svært positivt overrasket. Filmen har både humor, action og byr på ny innsikt i superheltenes historie og opprinnelse.

Et av Avengers opprinnelige medlemmer og biokjemiker , Dr. Hank Pym (Michael Douglas) mistenker at hans tidligere protesjé Darron Cross, er farlig nær å kopiere hans formel som vil gjøre ham i stand til å krympe mennesker og skape en superhær med dødelige Yellowjackets. For å stoppe Cross trenger han hjelpen til mestertyven Scott Lang (Paul Rudd) og sin egen datter Hope (Evangeline Lilly) som har infiltrert Cross’ selskap. I tillegg har de en armé av maur og Scott Langs småkriminelle kompiser med på laget.

Paul Rudd har vært med på å skrive manuset , og hans tørre humor kommer absolutt til sin rett og løser opp stemningen akkurat på de rette stedene. Det samme gjør Michael Peñas ekstremt morsomme innslag.

I motsetning til mange av de andre superhelt-filmene hvor alt er «jo større, jo bedre», skjer mye av actionscenene og handlingen i «Ant-Man» i en mye mindre skala. Men det er ikke mindre spektakulært av den grunn.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.