Privatetterforsker Tore Sandberg ba i november i fjor Spesialenheten etterforske mulig brudd på straffeloven. Men spesialenheten henlegger saken fordi den er foreldet, skriver Adresseavisen.Den tidligere polititjenestemannen som Sandberg nå ville ha etterforsket, hadde i oktober 1980 hovedansvar for etterforskningen av det uoppklarte drapet på Sigrid Heggheim. Polititjenestemannen bidro til å flytte drapstidspunktet ett døgn fram til en tid da Fritz Moen ikke hadde alibi, skriver Adresseavisen.

Det var i forbindelse med polititjenestemannens forklaringer i forbindelse med begjæringen om gjenopptakelse av de to drapssakene i 2000, at Tore Sandberg mente at polititjenestemannen måtte etterforskes.

Sandberg anmeldte også en fortsatt yrkesaktiv polititjenestemann for utilbørlig press under avhør, samt for å ha hevdet at politidokumenter var makulert, uten at de var det. I denne saken har ikke Spesialenheten konkludert ennå.

Fritz Moen måtte sone over 18 år i fengsel for drapene på Sigrid Heggheim og Torunn Finstad på slutten av 1970-tallet. Først 30 år etter ble han frikjent for begge drapene, den siste frifinnelsen kom først etter hans død. (©NTB)