— Aldri tidligere har Norge hatt så mange kandidater med reelle muligheter til å kvalifisere seg til OL. Det er grunn til å håpe på to-tre brytere i OL i London sier generalsekretær og sportslig leder i Norges Bryteforbund, Vidar Jørgensen.

Denne uken er det kvalifisering i Sofia, Bulgaria. De to neste kvalikrundene går i Kina og Finland. En forklaring til de norske forventningene er at samarbeidet mellom Bryteforbundet og Olympiatoppen ser ut til å fungere svært godt.

— Vi har fått uvurderlig støtte i alt fra styrke, kondisjon og ernæring til mental trening, sier landslagstrener Morten Brekke.

Fem norske brytere skal ut i kvalifisering denne uken. Veteranen Stig André Berge (60 kg) har rutinen som skal til. Oslo-bryteren har 2.-plass fra EM i 2007 som beste personlige plassering i internasjonale mesterskap. Marthin Hamlet Nielsen (96 kg) omtales som det største talentet i norsk bryting på svært lenge. 20-åringen representerer TønsbergKameratene. Han ble norsk mester for seniorer (74 kg) allerede som 16-åring. Hamlet Nielsen ble nummer fem i EM i fjor.

Anders Rønningen (55 kg) håper også på OL-billett. Han er sønn av tidligere OL-vinner Jon Rønningen (1988 og 1992). Dersom Anders Rønning fra Kolbotn ikke når opp i helgen, står tvillingbroren Thomas klar til å prøve seg i neste kvalifiseringsstevne. På kvinnesiden blir Maja Erlandsen (72 kg) spennende å følge. Hun vant sin klasse under EM i mars. Henriette Slåttum (48 kg) ble nummer fem i EM. Flere av dem som kom foran henne der er allerede OL-klare. Det øker OL-mulighetene for Sportsklubben 09-bryteren. (©NTB)