«Breaking Bad» handler om en kjemilærer som begynner å produsere amfetamin og blir narkobaron. Det er første gang den kritikerroste serien, som nå er inne i sin femte sesong, vinner den gjeveste Emmy-prisen. Det skjedde dessuten bare en uke før serien avsluttes.

Produsent og manusforfatter Vince Gilligan så sjokkert ut da han inntok scenen og erklærte at han trodde prisen ville ha gått til «House of Cards» eller en av de andre nominerte seriene «Downton Abbey», «Game of Thrones», «Homeland» eller «Mad Men».

Mange hadde ventet at prisutdelingen søndag kveld ville bli spesielt innbringende for det politiske dramaet «House of Cards», TV-serien som kun sendes på nettet via streamingpioneren Netflix. Men serien måtte nøye seg med en pris for beste regi. Ingen av seriens skuespillere gikk til topps, og pris for beste drama ble det heller ikke.

Det ble imidlertid en god kveld for TV-filmen «Behind the Candelabra», regissert av Steven Soderbergh og med Michael Douglas i hovedrollen som en fargerik homofil pianist og hans langt yngre elsker, som spilles av Matt Damon. Filmen fikk både prisen for beste miniserie/TV-film og beste mannlige skuespiller og regi innen sin kategori.

Prisen for beste komiserie gikk til «Modern Family», som handler om en utradisjonell og noe dysfunksjonell familie i Los Angeles. Det er fjerde år på rad at serien topper komediekategorien. (©NTB)