Etter et ekstremt jevnt løp var det Cologna som skaffet seg de nødvendige meterne og gikk inn til sitt første VM-gull. Han fikk hard kamp av tre nordmenn. Petter Northug satte inn spurten litt sent og ble nummer fire.

Løperne hadde vekslet på å dra, og ved skibytte etter 15 kilometer klassisk kom i overkant av 40 løpere samlet inn. Da var Eldar Rønning aller først, men Skogn-løperen var sjanseløs på skøytedelen.

Omtrent ti kilometer før mål fikk Sundby en gyllen mulighet til å stikke fra konkurrentene. Petter Northug stengte for resten av feltet da lagkameraten dro. Sundby holdt ledelsen en stund, men ble tatt igjen etter knappe fire kilometer.

Derfra og inn ble det en jevn kamp om medaljene. Cologna og Røthe lå i tet, mens Sundby hang godt med til tross for sitt solo-forsøk. Heller ikke Northug eller Tord Asle Gjerdalen var uten en sjanse.

Inn mot stadion så det ut til å bli gullkamp mellom Cologna og Maxim Vylegzjanin, men russeren fikk trøbbel. Dermed kunne også Northug suse forbi ham. Sundby slo Røthe med to tidels sekund i spurten om VM-sølvet. (©NTB)