TEL AVIV: — Jeg har ikke så mye å sette fingeren på nå, sier Tørum til Fædrelandsvennen.

41-åringen tok en pause fra fotballen etter at han gikk av som Start-trener sommeren 2011. I januar i år takket Tørum ja til å bli Tor Ole Skulleruds assistent på U21-landslaget. Nå er han med på oppturen til Norge under EM-sluttspillet i Israel, med 3-1-seieren mot England som det foreløpige høydepunktet. Tirsdag venter Italia i den siste kampen i gruppespillet.

— Det er en positiv energi i gruppa nå. Alt gikk vår vei lørdag. Italia vant, og vi er mer eller mindre klar for semifinalen. Det er vi stolte over, sier Tørum.

- Et stort øyeblikk

Mens hovedtrener Skullerud tok fullstendig av etter triumfen over England, var Tørum noe mer moderat i feiringen.

— Målet vårt har vært å gå videre fra gruppespillet. Jeg sa til Tor Ole at nå kunne han slappe av litt. Jobben var gjort, sier Tørum.

— Hvordan var England-kampen for deg personlig?

— Det er selvfølgelig gøy å vinne fotballkamper. Det var et stort øyeblikk. Vi sendte England hjem til en tidlig sommerferie, mens vi kan forberede oss til en semifinale, sier Tørum.

For mye skal gå galt tirsdag om ikke U21-landslaget møter enten Nederland eller Spania i semifinalen. De to lagene står begge med seks poeng hver, og gjør opp om gruppeseieren onsdag.

Nederland eller Spania?

— Hvem ønsker dere å møte?

— Det er hipp som happ. Det er umulig å si hvem som blir nummer én eller to av de lagene, sier Tørum.

Norge hadde treningskamp mot begge lagene i mars. Skulleruds menn tapte 2-5 mot Spania og 1-4 mot Nederland.

— Det er uansett kanongode lag, og utfordringene står i kø, forklarer Tørum.

Først er det kamp mot Italia. Med seier i den kampen, vinner Norge gruppa.

— Italia kommer nok til å spare en del spillere inn mot semifinalen. Vi må prøve å klekke ut en plan på hvordan vi skal slå dem. Det blir sikkert en kamp med bra fart og høy intensitet, sier Tørum.

Vil unngå tap

— Hvordan vil det norske laget se ut?

— Vi har ikke tatt ut laget ennå, men vi får se om noen som kom fra A-landslaget mot Albania får sjansen. Men det handler om å stå godt rustet inn mot en semifinale, og det blir viktig å bygge selvtilliten videre. Vi må prøve å unngå å gå på en smell i hvert fall, sier Tørum, og legger til.

— Dette laget har uansett vist at de kan slå alle.

— Hvordan er det å være en del av U21-landslaget?

— Veldig inspirerende. Det er en gjeng med spennende spillere, med spennende ferdigheter. Disse spillerne kommer til å være med å prege A-landslaget i årene som kommer, sier Tørum.

Oppgjøret mellom Norge og Italia begynner klokka 18.00 tirsdag, og du kan følge kampen direkte i tekst her.