KRISTIANSAND: — Vi endret navn 1. januar, fra Agder Kunstnersenter til Agder Kunstsenter. Med det forrige navnet kunne vi virke ekskluderende, og folk kunne oppfatte oss som et sted bare for kunstnere. Det er vi ikke. Vi er et sted for kunst, og her er åpent for alle, sier daglig leder Ylve Thon.

I helga åpnet kunstsenteret sin første utstilling med nytt navn, ny logo og ny profil. Kunstneren Kristin Wexelsen Goksøyr stiller ut sin samling abstrakte tegninger, skulpturer og relieffer med tittelen "Soft".

— Det gjenspeiles i arbeidene. De er myke, organiske og naturinspirert. Det er ikke ting som finnes ute i verden, men det kan være ting som ligner på noe ute i verden, sier Wexelsen Goksøyr.

— Jeg synes det er interessant at du jobber så parallelt, det er både to- og tredimensjonalt. Samtidig er det en åpen utstilling, og jeg tror folk vil se mye forskjellig, sier Thon.

Utstillingen består av ti tegninger og ni skulpturer og relieffer. Noen av dem har vært utstilt før, mens andre ble ferdig nå i januar. Wexelsen Goksøyr er født i Kristiansand, ettersom faren var en kort periode på Evjemoen, men det er første gang hun stiller ut her. Thon kan fortelle at utstillingen har blitt tatt godt i mot i løpet av helga, og flere har kommet med positive tilbakemeldinger.

— Jeg føler det er en utstilling som passer godt her. Rommet utfyller utstillingen, med det sorte og hvite inventaret. Utstillingen står godt her, sier den daglige lederen, som har flere planer for kunstsenteret fremover.

— Vi har fått ny logo og ny grafisk design. Det gjør at vi kan markedsføre oss bedre, og det skal vi satse på. Vi skal også oppgradere fasaden utvendig til våren, slik at vi blir mer synlig i bybildet. Da skal vi ha navnet vårt både ut mot Skippergata og mot kunstmuseet. Det er et behov vi har sett lenge, og jeg er glad for at prosessen nå er i gang, sier Thon.

Utstillingen "Soft" blir stående til 24. februar.