Politikeren, som er innvalgt fra Aust-Agder, er varamedlem til Nordisk råd og til Europarådets parlamentariske forsamling. Ifølge VG vil Frp nå bytte henne ut med Helge André Njåstad og Christian Tybring-Gjedde. Bakgrunnen er at Godskesen gikk mot sitt eget parti og stemte mot tre tvangssammenslåinger av kommuner.

– Jeg hadde regnet med en reaksjon, men er veldig skuffet over at partiet nå også velger å ta fra meg mine internasjonale verv, sier Godskesen til Fædrelandsvennen.

Hun har bak seg 17 år i partiet, hvor de siste åtte har blitt tilbrakt som stortingsrepresentant. Hun mener reaksjonen ikke er i samsvar med partiets historikk.

– Jeg stemte i dette tilfelle ut fra min overbevisning og mine valgløfter. Jeg synes ikke partiet har samsvar mellom liv og lære, sier Godskesen.

LES OGSÅ:

Ingen straff

Parlamentarisk leder i partiet, Harald Tom Nesvik, benekter at det er snakk om en straff.

– En stortingsgruppe er til enhver tid nødt til å ha tillit til at den en velger til diverse verv og organisasjoner til enhver tid gjør dette på vegne av sin gruppe, skriver han i en epost til VG: -– Dette har ikke noe med en hevnaksjon å gjøre i det hele tatt.

Godskesen fikk først vite om partiets behandling av hennes sak i etterkant.

– Det oppleves meget spesielt å ikke kunne være der for å kunne forsvare meg. Jeg fikk beskjed mens jeg var i Danmark at de hadde hatt et møte hvor de hadde diskutert min situasjon, sier Godskesen til Fædrelandsvennen.

Stortingskollega reagerer

Aust-Agder-kollega på tinget, Freddy de Ruiter (Ap), reagerer kraftig på at Godskesen kan bli byttet ut. Overfor Fædrelandsvennen sier de Ruiter at han kommer til å stemme mot forslaget når det skal opp til behandling i Stortinget.

– Jeg gjør dette som medmenneske og stortingsrepresentant. Det blir spennende å se hvordan andre representanter reagerer, sier de Freddy de Ruiter som også sitter i Stortingets valgkomité.

Ifølge de Ruiter er det ytterst spesielt at Frp vil la en annen overta vervene helt på tampen av stortingsperioden. Derfor bryter han med den vanlige praksisen som er at Stortinget godkjenner den partiet vil ha.

– Det er helt på slutten av perioden og det gjenstår kun et par oppdrag for Godskesen. Dette blir gjort bare for å være ekkel og for å straffe og hevne, sier han.

Personlige verv

Godskesen har gjennom sin rolle som vara i Europarådet blitt valgt inn i viktige komiteer, og har blant annet fungert som valgobservatør. Disse personlige vervene kan hun ikke delta i, og siden de er knyttet til henne, kan heller ikke Norge sende noen annen representant.

– Jeg tror ikke partiet har tenkt på at Norge mister plasseringer hvor jeg er personlig valgt. Jeg hadde klarlagt møter i august og september som jeg nå ikke kan stille på, sier Godskesen.

Godskesen tapte kampen om stortingsplassen for Frp i Aust-Agder til Åshild Bruun-Gundersen. Hun er dermed ferdig på Stortinget etter valget til høsten.