Etter forrige ukes

hadde Mattias og hans menn god tid til å legge en slagplan mot Tommy Svindal Larsen sitt opprykkstippede Pors. Et lag som i likhet med Fløy satser hardt på opprykk til 2.divisjon.

Lørdagens Fløy 11’er: Dirscher – Skagestad, Naglestad, Norheim (K), Harris – Vo, Andersen, Dahlum – Dreshaj, Ask Mikkelsen, Wichne.

Innbyttere: Markussen, Laudal, Johansen, Hallandvik, Tveit og Sigurdsen.

Kampen startet jevnt med flere sjanser til begge lag, uten at noen av dem klarte å omsette sjansene til mål. Pors har en avslutning som smeller i tverrligger blant annet. Men så etter en halvtime får scoringskåte Dardan hull på byllen og gjør sitt tiende mål for sesongen. Scoringen kom etter et smart løp hvor han lukter ballen på bakerste, og stupheader ballen i nota. Pors-tilhengere på tribunen mente det var noe urettferdig og mot spillets gang. Ti minutter etter scoringen kommer Ask Mikkelsen alene gjennom med keeper, men setter ballen like til side for mål.

Lagene går til pause på stillingen 0-1 til Flekkerøy-guttene.

2\.omgangen starter med et stort Pors-press mot Fløy-målet, hvor de skaper flere store sjanser. Men keeper Samuel og stopperne får klarert unna og Fløy klarer etter hvert å ri av presset. Ask Mikkelsen blir så byttet ut for Hallandvik, som kommer inn og gir jernet på topp. Etter bare et par minutter på banen er han og Dahlum alene to mot en mot Pors-målet, hvor Hallandvik avslutter uten å få klem i kula og ballen går til utspark.

Med 25 minutter igjen å spille får Pors utligningen de jaget etter. Sebastian Fredriksen scorer etter at Pors kommer til innlegg som slås mellom keeper og forsvar. Mattias og Nikola tar så grep og setter inn Tveit for Vo og flytter Hallandvik ned sentralt på midten. Kampen går over i en stillingskrig helt fram til midtstopper og gladiator Naglestad sender Fløy i ledelsen igjen etter 75 spilte minutter. Heggi legger inn fra kanten av 16-meteren og treffer Naglestad som kan smelle ballen i mål fra fem meter. 2-1 Fløy!

Pors kjemper videre og jager utligning på ny. De kommer til flere sjanser med å lempe ballen opp, men scorer ikke. Med fem minutter igjen byttes Wichne ut for Johansen, og Fløy står bra imot Pors-jaget. Rett før slutt blir Dahlum klippet ned på 20 meter og blir liggende. Han bæres av banen og blir byttet ut med Laudal. Påfølgende frispark går rett i muren og klareres unna. Det går mot overtid og Pors sender nesten alle menn i angrep. Fløy kontrer så med Hallandvik som smeller en avslutning i stangen.

Dommeren legger til tre minutter til stor frustrasjon fra Pors-gjengen, som klager høylytt så hele stadion ljomer.

Det hele ender 2-1 til Fløy, som vinner toppkampen og befester sin posisjon på toppen av tabellen. Mange slitne Fløy-spillere etter kampslutt vitner om en sterk krigeseier som kostet krefter, men som smaker uhyre godt. Med dagens seier er det hele ni poeng mellom lagene som ved sesongstart ble tippet å kjempe om opprykk.

Fløy har nå en luke ned til Start 2 som ligger på andreplass med syv poeng mindre, med én kamp mindre spilt. Kommende lørdag venter nok en tøff kamp, hvor Tønsberg kommer på besøk på Flekkerøya 17.juni kl 16.00.