«Edendale» traff norske platebutikker i begynnelsen av mars, og når kan bandet glede seg over 30.000 solgte plater og belønning i form av platinastatus. Albumet entret Norges offisielle albumliste på førsteplass, og har ligget blant de to øverste platene siden lanseringen.

Turné

Bandets massive norgesturné ble sparket igang i Lillestrøm 12. mars, og turneen avsluttes i Bergen 29. april. Trioen, som for ordens skyld består av Øystein Greni, Olaf Olsen og Nikolai Eilertsen, unner seg imidlertid ikke noen lang pause før festivalsesongen starter for alvor. Bandet skal underholde russen på landstreffet i Kongeparken, og de skal blant annet besøke Storåsfestivalen, Hamar Music Fest og Vinjerock. En tysklandsturné venter dessuten i september

Flere

I dag ble det også kjent at Bigbang har planer om å gjøre sine opptredener på Norwegian Wood (13. juni) og Slottsfjell (16. juli) til spesielle opplevelser for publikum. I en pressemelding røper bandet at begge disse opptredenene skal filmes og danne grunnlaget for en ny konsertfilm. Bandet lover også at det vil dukke opp flere gjesteartister på konsertene. Konsertfilmen vil bli utgitt på dvd i november, altså i god tid før julesalget.

Feirer

Festivalsjef for Norwegian Wood, Jørgen Roll, tror bandets konsert i Frognerbadet vil bli magisk av flere årsaker.

– Da bandet i 1999 som et usignert nytt band spilte på vår hovedscene, ventet platekontakt med Warner Music da bandet kom backstage etter konserten. Det er med andre ord tiårsjubileum for et av Norges beste band, opplyser Roll i pressemeldingen.

I samme pressemelding roser også Øystein Greni festivalen:

– Det er en festival hvor jeg har opplevd magi både som publikummer og som artist på scenen. Det naturlige amfiet og det intime i et stort format er svært unikt både for festivaler jeg har vært på i Norge og i resten av verden, melder han.

Festivalen har allerede booket artister som Neil Young, Lars Lillo-Stenberg, Nick Cave & The Bad Seeds, Heroes & Zeros og The Pretenders.