MOSKVA: Henriette Skov (29) og Nanna Teckemeier (31) fra den danske avisen Ekstra Bladet sier de overhodet ikke er ute etter å sverte MGP-favoritten Alexander Rybak, slik den svenske avisen Expressen spekulerte i for et par dager siden.

— Tvert imot! Vi heier på Norge, og håper og tror at dere kommer til å vinne. Dere har den beste sangen, og danske Brinck har ingenting å stille opp med mot Alexander, sier Henriette og Nanna.

De har heller ikke følelsen av at det er noe mediekrig mellom norske og danske medier.

- Overdrevet

Bakgrunnen for den påståtte krigen skulle være Ekstra Bladets oppslag om at Alexander Rybak festet med skandaledommeren Filipp Kirkorov, som nå har trukket seg fra MGP-juryen.

— Jeg vil si det er kraftig overdrevet å kalle det en mediekrig. Det var en god sak Ekstra Bladet måtte kjøre. At norske medier henger seg på, og prøver å dementere påstandene, er bare naturlig, sier Nanna.

— Danske medier ville gjort det samme dersom Brinck hadde fått negativ omtale i en norsk avis, legger Henriette til.

- Ubehagelig for EBU

Da EBU-direktør Bjørn Erichsen fikk spørsmål rundt Ekstra Bladets oppslag på en pressekonferanse torsdag, ble han forbannet.

— Dette er en ikke-sak for EBU. Dette er standard Ekstrabladet-bullshit og det kan du sitere meg på, uttalte han til Aftenpostens journalist i Moskva.

— Det måtte han jo si. Det er klart det er ubehagelig for EBU at en slik sak kommer fram, og at Kirkorov sa opp juryvervet sitt var det eneste riktige. Enten han tok valget selv, eller ble presset til det av EBU, mener Nanna.

Sjarmert av Alexander

Ekstra Bladet-reporterne har blitt sjarmert av Alexander Rybak, i likhet med flere andre utenlandske journalister og fans. At Alexander er blant de store favorittene er det ikke tvil om, dersom man dømmer etter meningsmålinger, odds og medieomtale.

Henriette og Nanna mener det er noe spesielt med Alexander og sangen ”Fairytale”, som gjør at Norge kan vinne tidenes største MGP-finale.

— Sangen skiller seg positivt ut fra de andre. Den er veldig fengende, og så er det norsk folkemusikk. Vi tror resten av Europa foretrekker det fremfor en klassisk, litt kjedelig poplåt som Danmark har i år. I tillegg har Alexander en fantastisk utstråling og spruter av energi på scenen. Det mangler Brinck. Han er alt for laidback, stille og rolig, sier de.

De danske jentene blir med på feiringen dersom Norge lever opp til favorittstempelet og stikker av med seieren.

De skal følge finalen fra pressesenteret i Grand Prix-hallen. Den braker løs klokken 21.00 norsk tid.