— Vi har fått melding om at det lukter diesel i området og det er iverksatt beredskap for å møte en eventuell oljelekkasje, sier informasjonsdirektør Ola Stenvaagnes i Kystdirektoratet i Ålesund til NTB.- Det er uansett en bedre situasjon enn det var da lastebåten «Server» forliste ved Fedje. Det er mindre olje om bord i fiskebåten. I tillegg regner vi med at den nesten utelukkende har dieselolje i tankene, og ikke tungolje som tilfellet var med «Server», sier Stenvaagnes. Dieselolje fordamper lettere enn den tyngre bunkersoljen.

Mannskapet på åtte kom seg i redningsflåtene og ble reddet av et annet fartøy da fiskebåten grunnstøtte, bare noen kilometer utenfor Atlanterhavsveien mellom Eide og Averøy kommuner. Grunnstøtingen skjedde klokken 4.50 om morgenen.

— Ingen ble skadd, men havariet var ikke uten dramatikk, ifølge Hovedredningssentralen Sør (HRS). Mannskapet har kommet inn til Kristiansund med andre båter og skal avhøres av politiet.

— Fiskebåten fikk raskt stor slagside etter grunnstøtingen. På grunn av dårlig vær med sørvest sterk kuling ble det store bevegelser i båten. Dermed valgte mannskapet å gå i redningsflåtene før Sea King helikopteret kom fram, sier redningsleder Nils-Ole Sunde i HRS. (©NTB)