KRISTIANSAND: — Fremdeles er det slik at det aller viktigste folk kan gjøre er å være bevisst de generelle hygienerådene: vaske hendene, hoste i albukroken og hold deg hjemme hvis du selv blir syk, uttalte helsedirektør Bjørn Inge Larsen på dagens pressekonferanse.

På dagens kriseutvalgsmøte i Helsedirektoratet ble det bestemt å anbefale hele befolkningen å la seg vaksinere mot svineinfluensa.

— De aller fleste vil oppleve svineinfluensaen som mild. Men noen få kommer til å bli svært syke, derfor anbefaler vi vaksine, uttalte Larsen.

Men det er fortsatt slik at enkle grep kan hindre smitte av sykdommen. Foruten at Folkehelseinstituttet nå anbefaler at samtlige lar seg vaksinere, gis det følgende råd for å hindre smitte av svineinfluensaen:

***Vask deg ofte og grundig på hendene

*Host i albukroken og ikke i hånden

Dersom du blir syk, hold deg hjemme i minst syv dager for å unngå videre smitte.*

— Dette hindrer smitte, og vi tror den store mobiliseringen i det norske folket på dette området i august har bidratt til å utsette pandemien. Men vi kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å fortsette denne mobiliseringen, påpeker Larsen.

Svineinfluensan har så langt ført til 10 dødsfall i Norge, hvor man regner på at 100.000 nordmenn har hatt eller har sykdommen.

Foto: Nyhetsgrafikk.no