Foto: AP

Chris Martin (31) er kjent for å være mediesky, og gjør alt han kan for å ikke bli fotografert av paparazzi-fotografene.

Dette slo nylig tilbake på stjernen.

Han ville ikke tiltrekke seg oppmerksomhet ved å ankomme Coldplay-konserten på O2 Arena i England i limousin, eller et annet transportmiddel en rockestjerne verdig. I stedet hoppet han på en undergrunnsbane, og der var det ingen som gjenkjente vokalisten.

Måtte forklare hvem han var

Heller ikke vaktene på hans eget bands utsolgte konsert kjente ham igjen, og ville ikke slippe ham inn uten videre.

Rød i ansiktet måtte Martin forklare at han faktisk var stjernen i showet.

— Sikkerhetsvaktene stoppet meg ved døren, og jeg måtte forklare hvem jeg var. Det var litt flaut, forteller frontmannen i Colplay til den britiske avisen Mirror.

Stor suksess

Coldplay har hatt stor suksess med sitt nyeste album «Viva la Vida or Death and All His Friends» som kom ut i juni 2008. Platen toppet salgslistene, og blir omtalt som et av de raskest selgende albumene i Storbritannias historie.

Bandet er nominert til hele 7 Grammy-priser for albumet. Til sommeren spiller Coldplay på Koengen i Bergen, og det blir den eneste konserten de holder i Norge i 2009. Solokarriere

I tillegg til å jobbe med bandet, har Chris Martin også en solokarriere. Han har skrevet låter for artister som Jamelia og Embrace, og har blant andre samarbeidet med Kanye West, The Streets og Nelly Furtado.

Martin er gift med skuespiller Gwyneth Paltrow, og de har to barn sammen.