OSLO: Ifølge en dom fra Borgarting lagmannsrett må ukebladet betale det tidligere paret til sammen 425.000 kroner i oppreisning og saksomkostninger. I tillegg må bladet også dekke saksomkostningene på nesten 300.000 kroner fra tingrettens behandling av saken.

Young og Karlsen fikk medhold i sine påstander om at Se og Hør hadde brutt privatlivets fred i tre reportasjer som var skrevet etter at de to ble kjærester under oppholdet i Big Brother-huset på Fornebu i 2001. De saksøkte bladet fordi det på sommeren i 2003 skrev at det var slutt mellom kjæresteparet uten at det var tilfelle. Se og Hør hadde også en reportasje om Omdahl Karlsens angivelige utroskap og intervju med kvinnen han skulle ha vært intim med.

– Lagmannsrettens konklusjon er at de tre reportasjene krenker Karlsens og Youngs privatliv. Etter rettens syn bør de tilkjennes erstatning for tort og svie, konkluderer lagmannsretten.

I Oslo tingrett fikk de to medhold i påstandene og ble tilkjent en oppreisning på 445.000 kroner. Lagmannsretten har imidlertid redusert denne summen. Anette Young er tilkjent er oppreisning på totalt 115.000 kroner, mens Rodney Karlsen skal få 160.000 kroner. I tillegg kommer utgiftene til advokater.

– Flertallet har vært i atskillig tvil om oppreisningsbeløpenes størrelse, men er kommet til at de nivåmessig bør ligge under det tingretten har utmålt for forlaget og sjefredaktøren. For journalistene slutter flertallet seg til tingrettens vurdering, heter det i dommen.

De to Se og Hør-journalistene som hadde skrevet de tre artiklene, ble i tingretten dømt til å betale Karlsen 30.000 kroner og Young 10.000 kroner.