Gransker tigerdrap i San Fransisco

San Fransisco (NTB-AP-DPA): San Fransisco Zoo kan ikke forklare hvordan tigeren Tatiana klarte å rømme og drepe en av de besøkende i dyrehagen.

— Dyret ser ut til å ha klatret eller på en eller annen måte hoppet ut av innhegningen, sier direktør Robert Jenkins.En mann i begynnelsen av 20-årene ble drept og to brødre på 19 og 23 år ble alvorlig skadd etter at tigeren rømte tirsdag ettermiddag lokal tid. De tre mennene befant seg i nærheten av en kafé i dyrehagen da ni år gamle Tatiana kom løpende. Dyret gikk rett i strupen på mannen i begynnelsen av 20-årene som ble drept på stedet, mens de to brødrene ble påført alvorlige skader.

Politiet kom raskt til og skjøt og drepte tigeren, og dyrehagen ble stengt og evakuert.

Også for ett år siden skapte Tatiana skrekk i San Fransisco Zoo, da den 160 kilo tunge sibirske tigeren rev armen av en dyrepasser foran øynene på lamslåtte besøkende.

Tatiana tilhører en truet dyreart, og i hele verden finnes det om lag 600 sibirske tigere i fangenskap. Det ble ikke vurdert å avlive henne etter angrepet på dyrepasseren, siden hun ifølge dyrehagen kun hadde oppført seg slik normale tigre gjør. (©NTB)