ARENDAL: – Identifiseringsarbeidet pågår fortsatt, men vi har grunn til å tro at det er savnede som er funnet, sier etterforskningsleder Tor Inge Omland i Agder politidistrikt til NTB onsdag formiddag.

Tirsdag understreket han at identiteten til mannen som ble funnet død inne i en av Steinsåsgruvene i Arendal, ikke er kjent, men at funnet blir sett i sammenheng med den savnede Ørjan-Helmer Gundersen Solum (24).

Sist sett 25. mars

Solum ble sist sett onsdag 25. mars rundt klokka 18.00, ved en boligblokk i Bratthenget nord for Arendal sentrum. 3. april gikk politiet ut og ba om tips fra publikum i saken.

I slutten av april ble saken omtalt i TV2-programmet Åsted Norge. Da opplyste politiet at 24-åringens lommebok ble funnet ved en gangsti bak boligblokka hvor han sist ble sett. Blokka ligger drøyt hundre meter unna gruva hvor det tirsdag ble funnet en død person.

Tirsdag gjorde politiet funn av en død person i en av gruvene ved Steinsås. Nå sier politiet at de tror det er den savnede Ørjan Solum (25) som er funnet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Gruva er gjerdet inne. Vi ønsker foreløpig ikke å spekulere i om det er sannsynlig at personen har tatt seg inn i området på egen hånd eller om vedkommende har falt eller på annen måte havnet ned i den oversvømmede gruva, sa Tor Inge Omland til Fædrelandsvennen tirsdag.

Mannen ble funnet av dykkere i brannvesenet. Ifølge brannvesenet er det 15 meter fra kanten av sjakten ned til vannoverflaten i gruva.

Ukjent dødsårsak

Dødsårsaken er ikke kjent, og det er fortsatt uvisst om det ligger en kriminell handling bak.

– Mannen er sendt til Oslo universitetssykehus. Vi håper at obduksjonen kan gjennomføres allerede i dag og at vi får svar så raskt som mulig, sier Omland til NTB onsdag.