Boken slippes 18. september.

«Det er en stor internasjonal begivenhet at Knausgård nå utgir ny roman. Hans amerikanske agentur kan melde at boken allerede er forhåndssolgt til 13 land», melder Forlaget Oktober.

I den kommende romanen skiftes det mellom synsvinkler, noe som er nytt i Knausgårds forfatterskap.

– Jeg har jo tidligere skrevet om verden slik den ser ut for ett enkelt menneske, og forsøkt å utforske noe av den kompleksiteten som finnes der – tanken var at virkeligheten er slik hver og en av oss ser og opplever den. Denne gangen ville jeg forsøke å la mange slike ulike virkelighetsoppfatninger møtes, flere mennesker som opplever det samme, men forstår det forskjellig. Hvor befinner sannheten seg da?, forklarer forfatteren om det nye grepet.

– Det er også komplisert: Virkeligheten for en som tror på Gud er en helt annen enn en som ikke tror på Gud. I denne romanen har jeg forsøkt – men selvfølgelig ikke klart – å spille ut ulike virkelighetsforståelser mot hverandre, fra kjøkkenet til kirken og tilbake igjen, legger han til.

I pressemeldingen fra forlaget fremgår det at vi i romanen får følge et knippe fiktive karakterer: Litteraturprofessoren Arne og kunstneren Tove er sammen med sine barn på feriestedet på Sørlandet.

I en hytte i nærheten er kompisen deres, dagdriveren Egil. En prest, en journalist og en hjelpepleier gjør seg også gjeldende. Det samme gjør en enorm stjerne som ingen, selv ikke astronomene, forstår seg helt på, heter det videre om handlingen.