Midten av uka starter med en fin dag i hele landet på torsdag. I alle landsdeler vil det flere steder være temperaturer på over 20 grader.

Best i Finnmark

Men fredag kommer det inn en front som blir liggende langs kysten med nedbør i perioder fra Vestland og helt nordover til og med Troms.

– Men det er ikke så mye vind, for lavtrykket ligger ganske langt ute, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes hos Meteorologisk institutt.

Fra lørdag blir det nedbør også sør for Stad.

– Det blir perioder med nedbør i vest, midt i landet og i nord. Men det drar seg til med varm luft i den nordligste landsdelen. Kanskje det fineste været i helgen blir på østlige deler i Finnmark. Her blir det temperaturer på over 20 grader, og nedbøren holder seg stort sett unna.

20 grader i sør

Meteorologen varsler at det også blir et veldig vanlig norsk sommervær i den sørlige landsdelen.

Østlandet og Sørlandet ligger i le for fjellene og får ganske fint vær med temperaturer i overkant av 20 grader, oppholdsvær og perioder med sol på fredag. Lørdag blir det også lengre perioder med opphold, men det blir litt økende utrygt på søndag.

– Så helgen her blir ganske grei, konkluderer Moxnes.

Følg med!

Det stabile høysommerværet med lange soldager lar fortsatt vente på seg.

– Når det ikke er høytrykk, får vi skiftende vær over hele landet, sånn som vi har nå. Men samtidig blir det heller ikke så veldig dårlig vær noen steder. Nesten uansett hvor man er, så har man muligheten til å nyte litt sol innimellom. Det gjelder å utnytte solen når man ser den, for det skifter fort, sier meteorologen.