EVJE OG HORNNES: Lastebilen som ble stjålet fra Odde Sagbruk natt til mandag, er funnet i Sørlandsparken. Politiet gikk ut med bilde av bilen da tyveriet ble meldt, og opplyser at tips fra publikum førte til at bilen ble funnet.

Operasjonsleder i Agder-politiet, Martin Ugland, sier til Fædrelandsvennen at politiet etterforsker saken som et vanlig bilbrukstyveri. Foreløpig er ingen personer pågrepet.

Flere tyverier

Etter det Fædrelandsvennen får opplyst ble det sendt ut varsling til alle politidistrikter om tyveriet av lastebilen.

– Det har den siste tiden blitt stjålet et par mindre lastebiler fra Sørlandsparken, i tillegg til at et par lastebiler har blitt forsøkt stjålet. Det er greit å få med seg publikum i slike saker, sier Ugland.

Lastebiler har det siste året vært brukt til terroranslag, sist i Stockholm før påske. Tyveriet på Evje skjer samtidig med at landsdelen får besøk av kongen.

– Har politiet rutiner for slike tyverier når de skjer tett opp mot et kongebesøk?

– Våre rutiner diskuterer vi ikke med media. Det er ingen grunn til å tro at dette er noe annet enn et vanlig bilbrukstyveri. Men det er naturlig at vi gjør dette, ettersom det har vært fokus på det gjennom påska, sier Ugland.

Naboer hørte lastebillyd

Tyveriet ble meldt mandag morgen.

– Jeg begriper ikke hvorfor de har tatt lastebilen, sier Ronny Madsen, daglig leder i Odde Sagbruk til Fædrelandsvennen.

Lastebilen er lett å kjenne igjen, med en karakteristisk rødfarge og tydelige reklameskilt.

Sagbruket ligger på Sindremoen, nord-øst for Evje sentrum, og er ikke synlig fra rv 9. Madsen antar at tyvene må ha spanet i området før de slo til.

Det er ikke overvåkingsbilder av tyveriet. Madsen antar at lastebilen ble borte mellom klokken 03 og 06 natt til mandag, da de ansatte kom på jobb.

– Naboer sier de hørte noe som minnet om lyd fra en lastebil som kjørte bort fra området i natt, sier Madsen.

Bilen har en verdi på 7–800.000 kroner.