USA: Jeremy Morlock (23) er den første som er dømt i saken, men også fire andre soldater vil bli stilt for krigsrett.

DØMT: Jeremy Morlock har tilstått drap og medvirkning til drap på tre sivile afghanere. Alle drapene ble begått i fjor. Foto: HO

Påtalemyndigheten mener Morlock og hans medsammensvorne kuttet av fingre fra drapsofrene for å ha dem som trofeer. I tillegg tok de bilder hvor de poserer sammen med de døde afghanerne.

– Jeg visste at det jeg gjorde var galt, sa Morlock i retten onsdag.

Han har tilstått drap og medvirkning til drap på tre ubevæpnede personer. Soldatene plasserte våpen i nærheten av likene for at de skulle se ut som opprørere, har 23-åringen forklart.

Advokaten hans har argumentert med at Morlock hadde nedsatt dømmekraft fordi han brukte narkotika i Afghanistan. Dette avviser imidlertid 23-åringen selv, samtidig som han innrømmer å ha røyket hasj tre til fire ganger i uken mens han tjenestegjorde i landet.

Flere av bildene som soldatene i det såkalte draps-teamet tok, ble trykket i det tyske magasinet Der Spiegel denne uken. Et av dem viser Morlock, smilende, mens han løfter opp hodet til et av drapsofrene etter håret.

Rettssaken har vært holdt i byen Tacoma i den amerikanske delstaten Washington. Jeremy Morlock vil kunne søke om prøveløslatelse etter å ha sonet om lag sju år.