FLEKKEFJORD: Fredag ettermiddag kom tipset om at kronprins Haakon besøkte vannsportanlegget Rixen like utenfor Flekkefjord. Lokalavisen Agders journalist Tor Sindre Tjomlid satte seg i bilen.

— På radioen på vei ut hørte jeg om bombeeksplosjonen i Oslo, forteller Tjomlid til fvn.no.

Han stusset på det, før han parkerte. Ved Rixen fant han kronprinsen sittende på en benk. Der var også svogeren Espen Høiby. Stesønnen Marius Borg Høiby sto på vannski.

— Jeg ruslet bort, intervjuet ham to-tre minutter, og fikk et bilde. Han var der på et privat besøk. De ferierte i Kristiansand, etter hva jeg forstod, sier Tjomlid.

Ingen grep inn da journalisten tok kontakt med kronprinsen.

- Først da jeg skulle gå, spurte en livvakt hvor jeg kom fra, sier Tjomlid.

Mens statsminister Jens Stoltenberg raskt ble evakuert og brakt i sikkerhet etter bombeangrepet, virket det som om kronprinsen ikke var informert om hendelsene da journalisten tok kontakt.

Til Dagens Næringsliv har Agder-journalisten tidligere sagt at det ikke virket som kronprinsen hadde hørt noe om hendelsene i Oslo.

Tilbake i redaksjonen ble det raskt klart at en sak om kronprinsens ferie var upassende å publisere på nett den dagen. I stedet konsentrerte Tjomlid og resten av avishuset seg om Oslo- og Utøya-terroren.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet vil ikke kommentere sikkerheten rundt kronprinsen eller saken. Det vil heller ikke Unni Grøndal som er pressesjef i Oslo politidistrikt.

– Vi kommenterer aldri sikkerheten rundt kongefamilien, bare at det blir iverksatt nødvendige tiltak, sier hun, i følge NTB.