OSLO: Alle de tre norske hopperne som var i kvalifiseringen, kom seg gjennom nåløyet. Anders Bardal endte på 10.-plassen etter 96,5 meter, mens Johan Remen Evensen ble kvalifisert som nummer 13 etter et hopp på 97 meter.

– Jeg har vel grunn til å være blid, men jeg har mer å gå på. Det er helt klart småting å rette på før selve rennet lørdag, sa Anders Jacobsen til NRK etter hoppingen.

Japanske Daiki Ito var best i kvalifiseringen. Han hoppet 102 meter. Samme lengde fikk sloveneren Robert Kranjec på annenplass. Tredjeplassen i kvalifiseringen gikk til østerrikeren Michael Uhrmann. Han hadde også det lengste hoppet av dem som var i kvalifiseringen med 102,5 meter.

– Det var et helt greit hopp, men jeg håper vi får bedre forhold i selve rennet lørdag, sa Johan Remen Evensen etter å ha gjort unna sitt kvalifiseringshopp i tåka.

– Jeg har litt å jobbe med, men det var greit å ta det i dag, sa Anders Bardal til NRK.

Tom Hilde var den eneste av nordmennene som var forhåndskvalifisert. Han hoppet også, men landet på ordinære 94,5 meter etter å ha klart 105 meter i prøvehoppet.

– Godt at jeg har unnagjort det dårlige hoppet mitt, sa Tom Hilde til NTB etter hoppet i kvalifiseringen.

Hilde har hatt en tendens til å hoppe dårlig i trening, men slått til i konkurranser. Det har han også til hensikt å gjøre lørdag.

– Jeg skal gjøre mitt beste. Gjør jeg det, så spiller det ingen rolle om jeg blir nummer en eller nummer ni, sa Hilde, som håper på litt bedre forhold slik at han får oppleve publikumssuset i Midtstubakken. (©NTB)