Nyland leverte flere praktredninger i selve kampen, som endte 1-1. Deretter reddet han Remi Johansens straffe og stresset Saliou Ciss til å skyte utenfor i straffesparkkonkurransen som askeladden vant 4-2. Innbytteren med navn skapt for straffespark, Andreas Rekdal, fullførte eventyret da han satte inn det siste sparket.

Hødd var bare noen minutter fra å avgjøre kampen i ordinær tid, etter Kjell Rune Sellins ledermål. I det 87. minutt utlignet Tromsø-stoppet Ciss for storfavoritten, som ikke greide å utnytte den ekstra halvtimen til å sikre seieren.

Erik Sandal misset med Hødds fjerde straffespark, men Akeem Latifu, Sivert Heltne Nilsen (sønn av trener Lars Arne Nilsen), Pål André Helland og Rekdal scoret med sine.

Laget som tok tre poeng på sine åtte første seriekamper i 1. divisjon avsluttet sesongen med en eventyrlig jubelkveld på Ullevaal. I Ulsteinvik er det ikke lenger Asbjørnsen og Moe som gjelder når man skal fortelle eventyr, det er Nyland og Nilsen.

Det er 15 år siden sist et lag fra 1. divisjon ble cupmester. Den gang var det et Vålerenga-lag som hadde sikret opprykk til eliteserien i begynnelsen av september, denne gang var det et Hødd-lag som i november avverget nedrykk til 2. divisjon med to måls margin. (©NTB)