Lisandro Lopez bidro med et ekte hat trick i første omgang da Lyon slo Anderlecht 3-1 på bortebane og tok seg til mesterligaens gruppespill.

• KAMPANJETILBUD! Se alle eliteseriens kamper LIVE resten av sesongen for bare 199 kroner! Kjøp LIVE-tilgang HER! (Kampanjen varer til 1. september)

Lyon hadde med seg en suveren 5-1-ledelse fra hjemmekampen. Håpet om avansement var derfor ikke stort i Anderlecht-leiren. Det lille håpet som var ble iallfall knust i første omgang.

Med scoringer i det 26., 32., og 41. minutt vartet Lopez opp med festfotball på den belgiske klubbens hjemmebane. Matias Suarez reduserte fra straffemerket etter hvilen, men det var langt fra nok. Lyon er dermed igjen klar for gruppespillet i Europas gjeveste turnering.

Vant i Hellas

Også Atlético Madrid tok seg greit til gruppespillet. Panathinaikos ble slått 5-2 sammenlagt. Tirsdag vant det spanske laget 2-0 på hjemmebane. Loukas Vidra var uheldig og satte ballen i eget nett etter tre minutter.

(Artikkelen fortsetter)

JUBEL: Sergio Aguero var en glad Atlético Madrid-spiller tirsdag (foto: Scanpix)

Det satte an tonen for kampen, som ble en ren transportetappe for Atletico. 20 minutter før full tid fikk også gjestenes Djibril Cissé se det røde kortet. Åtte minutter før full tid satte Sergio Aguero spikeren i kisten da han løp fra to forsvarere og avsluttet i mål med en markkryper.

Debrecen tok seg videre med 2-0-seier over Levski Sofia tirsdag og vant sammenlagt 4-0. FC Zürich vant 5-1 over Ventspils sammenlagt etter 2-1 hjemme i siste kamp. Også Maccabi Haifa er klar for gruppespillet etter 3-0-seier over Salzburg (5-1 sammenlagt).

Mesterligakvalifisering, 4. runde 2. kamp:

Anderlecht (Belgia) – Lyon (Frankrike) 1-3 (0-3)

Sammenlagt 2-8. A: Matias Suarez (str. 51). L: Lisandro Lopez (26, 32, 41). T: 28.000. Atlético Madrid (Spania) – Panathinaikos (Hellas) 2-0 (1-0)

Sammenlagt 5-2. A: Loukas Vidra (selvmål 3), Sergio Aguero (82). T: 45.000. Rødt kort: Djibril Cisse (70), Panathinaikos.

Debrecen (Ungarn) – Levski Sofia (Bulgaria) 2-0 (2-0)

Sammenlagt 4-0. D: Jozsef Varfa (13), Gergely Rudolf (35).

Maccabi Haifa (Israel) – Salzburg (Østerrike) 3-0 (1-0)

Sammenlagt 5-1. M: Vladimer Dvalishvili (32), Eyal Golsa (57), Mohammed Gadir (90).

FC Zürich (Sveits) – Ventspils (Latvia) 2-1 (1-1)

Sammenlagt 5-1. F: Johan Vonianthen (6), Aimen Abdi (90). V: Igor Tgirlas (8).