Berges overmann, Hasan Alijev, tapte sin semifinale i 60-kilosklassen 1-4 mot Revaz Lashikhi. Dermed fikk ikke nordmannen sjansen til å komme seg til bronsekamp via en ekstrarunde.

I intervjusonen kjempet Berge for tredje gang denne mandagen med tårene.

Det er vanskelig for meg å snakke. Nå er jo alt virkelig knust. Dette er bryting, og det er små marginer. Jeg følte jeg hadde stang-ut i hele dag , sa Berge til NTB.

Han pustet dypt flere ganger, bet seg i leppa og ble fuktig i øynene under samtalen.

Finalisten Lashikhi har Berge slått to ganger. – Begge gangene har det vært kamper der alt sto på spill. Og jeg har slått ham. Det gjør det enda bitrere, sa han.

– Jeg reiser hjem, tar meg litt ferie og så starter jeg marsjen mot et nytt OL. Det er ikke snakk om å gi opp.

Ute

Dersom Alijev hadde kommet til finale, ville Berge fått sjanse til å bryte om tredjeplassen. Alijev vant sin kvartfinale mot Jung Ji-hyun, men han tapte for georgiske Lashikhi i semifinalen. Dermed var Berge ferdig i OL.

Nordmannen ble støttet ut av hallen med hjelp av trener Morten Brekke etter sin kamp. I Beijing for fire år siden var Berge ute etter fire minutter. Også denne gang ble det med én kamp i OL-turneringen.

Brekke krevde videogjennomgang av det avgjørende momentet i kampen mot Alijev, men dommeren så ikke noe galt.

Det er dette jeg svetter blod for hver dag i trening. Jeg gir meg aldri, en fighter gir seg aldri. Jeg skal ha en OL-medalje om jeg så må delta i to OL til , sa Berge til NTB etter tapet.

Berge har to OL-tatoveringer på kroppen, og han legger på en ny for hver gang han deltar. Rio de Janeiro 2016 blir den neste.

Bittert

Noen sekunder før slutt, på stillingen 1-1, ble han kastet av Alijev. Det avgjorde kampen til 3-1. Like før hadde Berge blitt trukket ut til å gå ned i parterre. Hadde han greid å avverge motstanderens angrep noen sekunder til, ville Berge fått poeng og vunnet kampen.

– Hva skal jeg si? Dette er fryktelig bittert. Oppladningen var perfekt. Vektreduksjonen gikk som den skulle. Jeg rakk også å spise tre middager søndag (etter innveiing), sa Berge.

Kampen ble langt på vei som jeg ville ha dem. Mot slutten ble jeg litt passiv, og han fikk tak i meg. Det samme skjedde i EM i fjor. Han er en av gullfavorittene og har vunnet det meste .

Det var en jevn kamp der Alijevs kast sekunder før slutt var eneste poenggivende grep. Alijev vant første periode 1-0 fordi Berge ikke greide å score da aserbajdsjaneren måtte ned i parterre. Berge vant annen periode på tilsvarende vis.

For 20 år siden vant Berges sportsidol, Jon Rønningen, Norges hittil siste OL-gull. (©NTB)