Nationaltrainer Guus Hiddink (Australien) ganz aus dem Häuschen - Schlußjubel, Jubel, jubeln, WM 2006, Länderspiel, Nationalteam, Gruppe F, Kaiserslautern Freude, Begeisterung, Fußball WM Herren Mannschaft Einzelbild optimistisch Randmotiv PersonenNorway onlyAustralia

Zlatan Ibrahimovic har scoret for Sverige i de to første EM-kampene, men da hans vonde kne tvang ham til å gå ut halvveis mot Spania mistet svenskene grepet og tapte – sent, men fortjent.

– Vi må være veldig forsiktige med ham. Han tåler nok ikke hele kamper med bare noen dagers mellomrom, sier landslagslege Anders Valentin og øker stressnivået blant svenske supportere.

Andrej Arsjavin har ennå ikke spilt et minutt i EM. Russlands playmaker har sonet karantene for rødt kort i kvalifiseringen, men er klar nå – om landslagssjef Guus Hiddink vurderer formen hans som god nok. Hiddink har sådd tvil om det, men de fleste tror det er et narrespill fra den slu taktikeren.

– Han mangler kampform og rytme, men han er en spiller som kan avgjøre en kamp på egen hånd. Han kan skape noe ut av ingenting og score tilsynelatende umulige mål, sier Hiddink.

Også Zlatan kan avgjøre selv, noe han viste mot Hellas. Inter-stjernen er selve nøkkelen til videre svensk EM-suksess. Han er diamanten i et lag med langt simplere steiner, og er på sitt beste i stand til å skjære hvilket motstanderlag som helst i stykker.

Inter-uro

Men smertene i hans overbelastede venstre kne bekymrer flere enn dem som heier på Sverige. Da Zlatan måtte ut lørdag, tok det ikke lang tid før Inters klubblege ringte Valentin med bekymrede spørsmål.

Inter-legen fikk løfte om at svenskene vil være varsomme med Zlatan, men den italienske storklubben følger nøye med. Zlatan-operasjon etter EM, som det har vært antydet, vil passe påtroppende trener José Mourinho dårlig.

Zlatan får ifølge svenske medier all slags tilgjengelig behandling for sitt «jumper’s knee»: Akupunktur, laser, ultralyd, smertelindrende salve, trykk— og kuldebehandling. Og han kommer trolig til å spares for fotballtrening resten av EM. Det blir med styrketrening.

– Vi tror han kan spille mot Russland, sa landslagssjef Lars Lagerbäck mandag.

– Men vi vet ikke om han kan spille en hel kamp.

Russlands Beckham

Arsjavin er russisk fotballs gullgutt, bejublet både for sine prestasjoner på banen og sitt medietekke utenfor. Han har egen kleskolleksjon, utgir bøker om sitt liv, spiller i filmer og bruker sammen med kona Julia fritiden på premierefester og andre steder der Russlands kjendiselite samles. Derfor kalles han «Russlands Beckham».

Göran Göransson, som har vært svensk «spion» med oppgave å kartlegge Russlands lag, advarer spesielt mot Arsjavin.

Hiddink har antydet at Arsjavin kan bli brukt som innbytter og mulig joker, men onsdag er det vinn eller forsvinn for Russland, og Hiddink vil ikke unnvære sin beste mann.

For svenskene er det «grei minst uavgjort eller forsvinn». De strekker seg nok langt for å ha bestemann på banen de også.

Belønningen for laget som går videre er kvartfinale mot Nederland lørdag.

(©NTB)