Først røk Brasil. Så røk Argentina. Og igjen står laget som har seilet opp som VMs desidert største favoritt.

Hvem skal slå Tyskland nå?

– Det er vanvidd det som skjedde her i dag. Når man feier Argentina av banen med 4-0, må man lete etter ord. Stjernen var laget også i dag. Jeg håper lagkameratene gjør alt riktig i semifinalen, slik at jeg kan få sjansen til å score igjen i finalen, sa Thomas Müller, som mister neste kamp etter gult kort.

Alt om VM får du her:

Trener Joachim Löw var stolt etter 4-0-seieren.

– Det var høy klasse over det vi gjorde i dag, og laget viste mestervilje. En så stor seier kunne vi knapt forestille oss, men laget omsatte mange av instruksjonene helt perfekt. Vi stoppet Messi uten å henfalle til ufint spill, og i annen omgang slapp vi oss løs offensivt, sa han.

– Nå er vi blant de fire beste i verden, og jeg mener at laget hører hjemme der.

Magiske Müller

Joachim Löws menn fikk en drømmestart i Cape Town, og så seg knapt tilbake.

Etter drøye to minutter felte Nicolás Otamendi Lukas Podolski.

Bastian Schweinsteiger slo et presist frispark inn i feltet. Argentinas forsvarere nølte, målvakt Sergio Romero ble stående som fastfrosset, og banens yngste fikk de nødvendige pannehårene på ballen som skulle til for å sikre drømmeåpningen for Tyskland.

Det var Müllers fjerde mål i turneringen!

(Foto: Scanpix)

Tyskland fortsatte å vise den hurtige fotballen som eliminerte England enkelt forrige runde.

Argentina hang ikke med i svingene, og etter halvspilt første omgang fikk Miroslav Klose en stor sjanse til å doble ledelsen etter nok en kjapp tysk overgang.

Den ellers så trygge avslutteren sendte ballen høyt over.

Argentina slo tilbake

Diego Maradonas menn kjempet seg gradvis inn i kampen, og fikk mer ballkontakt de neste minuttene, men et Tyskland som gjennom hele mesterskapet har vist seg gode i omstillingsfasen også defensivt, var godt organisert.

Mot jokeren Lionel Messi kan 10 mann bak ballen likevel ikke være nok, og etter 29 minutter fikk stjernen vist seg frem.

Han dro seg forbi og fri på høyrekanten og fikk lagt inn, men skuddet ble blokkert til corner.

Minuttet etter skaffet Carlos Tévez frispark i farlig posisjon, men Messi tok en Klose, og sendte avslutningen over mål fra drøye 20 meter.

(Foto: Scanpix)Argentina kom stadig nærmere mål.

Ballen gikk kjappere i lengderetning, og Ángel Di María ble spilt fint frem av Tévez. Skuddet gikk rett på Manuel Neuer.

Forsøket til Gonzalo Higuaín minuttet etter var det mer snert over, men heller ikke han traff blink.

Handset seg ut av semifinalen

Så handset målscorer Müller like utenfor sekstenmeteren, fikk gult kort og ga Messi et nytt forsøk på frispark. Han dundret ballen i muren, men Argentina var på returen, og endelig fikk de ballen i mål.

Linjemannen vinket imidlertid ivrig og korrekt med flagget, og reprisen viste at fire mann sto i offside.

Tyskland hadde ikke bare mistet overtaket — nå hadde Müller også handset seg ut av en eventuell semifinale.

(Foto: Scanpix) Kampbildet minnet om gårsdagens kveldskamp, der Uruguay hadde overtaket de første 30 minuttene, før Ghana tok over kvarteret før hvilen. På Green Point Stadium var forskjellen at Tyskland hadde den tidlige ledelsen, og at Argentina ikke fikk uttelling tross presset før pause.

Og så var det hele tiden vissheten om at Tyskland var livsfarlige på kontringer. Selvsagt måtte det komme:

Knappe to minutter før halvtid fikk Müller en ny mulighet på overgang, men denne gangen traff ikke 20-åringen reint.

Messi avsluttet omgangen med nok et skudd et godt stykke opp på tribunen.

Argentina jaget, Tyskland traff

Maradona hadde nok gitt beskjed om et og annet i pausen, for det var Argentina-trykk fra avspark i andre omgang.

(Foto: Digitalsport)Dí María fikk god treff på et langskudd, men ballen gikk like til side for mål.

Spillet jevnet seg mer ut, det ble duellrikt og spill mellom sekstenmetrene de neste minuttene.

Etter timen spilt var Otamendi igjen uvøren i det defensive arbeidet sitt og ga bort nok et frispark i farlig situasjon.

Denne gangen skjøt Schweinsteiger i muren. Argentina kontret, men Tévez traff Neuer fra langt hold.

Også de to neste avslutningene fra søramerikanerne traff den tyske målvakten.

Argentina jaget utligningen, men kom seg ikke til store sjanser. Det var Tyskland som traff.

Adjø, Argentina!

Podolski ble spilt vakkert gjennom og sendte videre til Klose, som hadde sneket seg inn bak forsvaret.

2-0 i det 68. minutt.

(Foto: Scanpix)Maradona satte inn Sergio Agüero for å skaffe seg mer offensivt skyts, men det var i andre enden det skulle skje. Igjen.

Schweinsteiger dro seg forbi alt og alle, kom seg til linja og la perfekt 45 ut i feltet til Arne Friedrich. Forsvareren kjempet inn sitt første landslagsmål til 3-0.

Da så Angela Merkel himmelfallen ut på tribunen.

Maradona var trolig like forstyrret på sidelinjen.

I det 89. minutt måtte han innse at laget hans var totalt utspilt.

Tyskland avsluttet overlegent, og Klose scoret sitt 14. VM-mål.

Dermed tangerte han sin legendariske landsmann Gerd «Der Bomber» Müller.

Etter den glitrende starten på mesterskapet for de søramerikanske landene skulle to av de største gullfavorittene bli eliminert i løpet av to dager.

I går røk Brasil. I dag Argentina. Og Tyskland står frem som VMs store, store lag.

– Jeg har vært stolt av laget mitt lenge allerede. Og Bastian Schweinsteiger er uerstattelig. Det finnes knapt en midtbanespiller på hans nivå. Han er i absolutt verdensklasse, sa Löw om midtbaneankeret som ikke bare bidro til å ufarliggjøre Lionel Messi, men også terroriserte Argentinas forsvar, sa Joachim Löw.

– Nå har vi alt i egne hender. Vi kan oppnå det helt store.