Norges Idrettsforbund (NIF) tydeliggjør nå standpunktet om at idrettsutøvere som har avtaler eller samarbeid med utenlandske spillselskap ikke lenger kan benytte seg av NIFs tjenester og ressurser.

Generalsekretær i NIF, Inge Andersen, har i et brev som denne uken ble sendt til særforbundene og idrettskretene informert om et nytt tiltak der toppidrettsutøvere som selv har valgt å stille seg utenfor landslagene, gjennom inngåelse av sponsoravtaler eller tilsvarende samarbeid med utenlandske spillselskaper, ikke skal ha adgang til Olympiastoppens tjenester. Under det inngår også treningslokalene.

Flere har inngått avtaler

Tidligere i år ble ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen nektet spill for det norske landslaget etter han inngikk avtale med Unibet.

Stavhopper Cathrine Larsåsen har inngått en sponsorkontrakt med det samme selskapet, og Friidrettsforbundet vil ikke la henne representere Norge.

Nå får de heller ikke benytte seg av Olympiatoppens tjenester.

John Arne Riise, som tidligere i år ga seg på det norske landslaget, har inngått avtale med Betsson, mens John Carew, som har lagt fotballskoene helt på hylla, nylig inngikk samarbeid med bettingselskapet Come On.

Får ikke benytte tjenester

I brevet som Andersen har sendt ut informerer han idrettsorganisasjonene om at NIF, med umiddelbar virkning, gjennomfører følgende forebyggende tiltak:

«Toppidrettsutøvere som selv har valgt å stille seg utenfor landslagene gjennom inngåelse av sponsoravtaler eller tilsvarende samarbeid med utenlandske spillselskaper, skal ikke ha adgang til noen av Olympiatoppens tjenester. Dette gjelder også treningslokalene.»

Generalsekretæren skriver at NIF har registrert at det finnes utøvere som er utestengt fra landslagene på grunn av sine relasjoner til spillselskaper som ønsker å trene sammen med andre toppidrettsutøvere på Olympiatoppen. Det blir det nå satt en effektiv stopper for.