RIO DE JANEIRO/OSLO: Olaf Tufte (40) og Kjetil Borch (26) viste styrke tirsdag, da de ble nummer to i sin semifinale i dobbelsculler.

Den norske duoen fosset inn på tiden 6,13,50, og styrket dermed medaljehåpet.

Forholdene i Rio de Janeiro har gjort at roerne har måttet ta sine forholdsregler. Tirsdag brukte Kjetil Borch hansker for å få bedre grep på årene.

SLIK VAR DIALOGEN MELLOM ROERNE UNDER SEMIFINALEN: — Han maste.

Denne problemstillingen har blitt aktualisert i Rio-OL på grunn av forholdene, forteller Borch.

— Vannet her nede er veldig, veldig spesielt. Det er ekstremt salt, og det gjør noe med huden på hendene. Vi roere har litt overflødig hud på hendene, og dette løsner i oppvarmingen. I løpet, når du får vann på hendene, så blir det såpeglatt. Etter 1000 meter sliter vi så mye med å holde årene, at underarmene blir stokk stive, forteller Borch.

Dette problemet unngikk imidlertid Borch med hanskene tirsdag. Han fortalte samtidig at det var første gang han brukte hansker i konkurranse.

LEST DENNE? De runde blåmerkene avslører hemmeligheten til USAs OL-lag.

- Min type pedikyr

Borchs rutinerte makker Olaf Tufte er blid når han får spørsmål om makkerens grep. Når spurt om hvordan han klarte seg uten hansker, begynner Tufte å lete i lommene. Så drar roveteranen ut et flak med sandpapir.

— Dette er trikset mitt. Godt, gammelt sandpapir, sier Tufte, før han forklarer:

— Først pusser jeg årene med de, for å få tørr og fin gummi. I dag gnisset jeg også hendene mine for å få bort så mye fett som mulig. Det er min type pedikyr, sier Tufte.

I RIO: Mette Bugge

Tufte og Borch hadde den tredje beste tiden tirsdag av lagene som er kvalifisert for finalen. Med sandpapir og hansker med på laget, bør det dermed være gode muligheter for norsk OL-medalje i finalen torsdag.— Hvis vi kan heve oss enda litt til, være litt mer offensive inn i siste 500-meter, og tørre å dra

«pluggen» tidlig nok, kan vi ro enda litt fortere og enda litt bedre, sier Tufte.

Når veteranen får spørsmålet "hvem bestemmer når «pluggen» tas?", svarer Tufte med et glis.

— Hvem tror du, a?