Odd-spiller Johnsen (fyller 41 år 17. mars)) forlenget kontrakten med Odd ut denne sesongen. Spissen har de siste to sesongene scoret 27 mål i eliteserien, og står nå med 130 mål på toppnivå – 42 bak Rushfeldts rekord.

– Foreløpig er det ingen tegn som tyder på at jeg må legge opp. Fysisk sett kan jeg sikkert holde på i to-tre år til, sa Johnsen til VG i slutten av januar. Med samme uttelling som de siste to sesongene vil derfor Johnsen i teorien kunne true Rushfeldts scoringsrekord på 172 nettkjenninger i den øverste divisjonen om noen år.

— Det er tøft å holde på så lenge som han har gjort. Men hvis han holder nivået er det jo ikke noe problem. Det er langt opp til 172 mål, men holder han på i 4-5 år til kan det gå, spår Rushfeldt, som siden i sommer har vært spisstrener for det norske landslaget.

rushfeldt.jpg Foto: Rune Robertsen

— Ikke noe comeback

Han tror mye av nøkkelen til Johnsens suksess som eliteseriens eldste spiller ligger i å holde seg skadefri.

— Han er både dyktig og heldig når det kommer til å unngå skader. Men når du passerer 40 og ikke er skadet da er du også heldig fra naturens side, så der han har nok gode gener. Imponerende hva han har klart i høy alder.

- Så hva tenker du om han eventuelt passerer deg på lista?

— Da skal han få lov til å ha toppscorertittelen. Det blir ikke noe comeback på meg i hvert fall for å forsvare den, sier Rushfeldt og humrer.

I 2014 gjorde han ”comeback” for Lyngen/Karnes i 4.-divisjon, og endte opp med 14 mål på åtte kamper.

— Det var i overkant bra, sier Rushfeldt som tror han kommer til å spille der også i år.

— Jeg har ikke så mye tid å være med. Hvis de satser veldig hardt skal jeg uansett ikke stå i veien for unge talenter, sier storscoreren.

Keepertrener

Rushfeldt er tilbake i TILs trenerteam som kombinert keeper- og angrepstrener etter over ett år utenfor klubben. Han forsvant ut høsten 2013, og tok et friår fra TIL i 2014. — Det er litt å sette seg inn i med keeperne, men det går bra, sier Rushfeldt stående noen meter unna resten av spillerne som akkurat er ferdig med å avslutte en økt i Skarphallen der TIL for tiden trener.

Den tidligere spissen er daglig med sammen med keeperne, og kjører spisstrening ved behov.

— Vi har en tøff periode med mye trening, så detaljtrening med angrepsspillerne vil vi begynne mye med på La Manga om et par uker, sier Rushfeldt.

Han setter pris på tilværelsen som trener og småbarnspappa.

— I spillergruppa og klubben ellers er det fine folk, sier Rushfeldt.