MONTREAL (adressa.no): — Det føles sånn passe, smilte han til Adresseavisen før han hastet videre til premieutdeling i 21.30-tiden.

Da hadde han slått Petter Northug etter en knallsterk avslutning og vunnet den andre etappen av Ski Tour Canada.

— Han slutter aldri å forundre meg. Det er helt fantastisk. All honnør til Emil og Meråker, sier en jublende glad landslagssjef Vidar Løfshus.

— Emil gikk på en veldig klok måte. Han hadde jo sagt at han skulle prøve å holde igjen litt, for ikke å få for mye laktat. Det gjorde han. Da han fikk de nødvendige meterne på slutten, tok han vare på sjansen og gikk ifra, fortsetter Løfshus.

- Er Emil Iversen favoritt i sammendraget nå?

— Nei, det..men han kommer til å havne veldig langt opp i den formen han er i nå, sier landslagssjefen.

Mer om onsdagens etapper:

Russeren satte fart

Etter at russiske Sergej Ustiugov hadde dratt Northug og Iversen i halvannen mil i sentrum av Montreal, knallet Iversen til kort tid før avslutningen og vant.

Sammenlagtfavoritten Martin Johnsrud Sundby det uvanlig tøft.

Trioen i tet fikk tidlig luke på Sundby og resten av feltet. Sundby forsøkte å ta inn teten omkring midtveis, men russeren dro med jevnt høyt tempo i front. Northug slet av og til, men klarte å bite seg fast i tetgruppa. Sundby lyktes aldri med å hente dem inn.

I mål var Iversen fem sekunder foran Northug. Ustiugov kom på tredjeplass, 14,5 sekunder bak. Martin Johnsrud Sundby ble fjerdemann, nesten 40 sekunder bak Iversen.

Selv om han ble satt i skyggen av Iversen, viste også Northug svært gode takter.

Slik gikk det i Ski Tour Canada på åpningsdagen:

— Beste mellomsesong

— Det er vel den beste mellomsesongen jeg har hatt i karrieren. Det skal ikke så mye til, for de tidligere mellomsesongene har vært dårlige. Kanskje bortsett fra 2012, men da gikk jeg bare frem til jul, sier 30-åringen til Adresseavisen.

Selv om Martin Johnsrud Sundby har vært dominerende så langt i år, mener Northug han har levert en god sesong.

— Jeg har vært i bra form fra jeg startet i Kuusamo. I Tour de Ski skulle jeg gjerne ha vært på pallen. Etter jul har jeg vært stabil. I NM var jeg veldig bra og deretter har jeg vært på pallen i tre sprinter på rad.

Northug forklarer at en sesong uten mesterskap på planlegges på en annen måte.

— Du må være stabilt god over lang tid, og det har vært min største utfordring som langrennsløper. Jeg liker å plukke ut enkeltdatoer og toppe formen. Det er min styrke, for der har jeg en god plan når det gjelder trening og høyde.

Har du fått med deg disse sakene?