— Båten min satt fast i bryggen der vi starter. Da starten gikk kom det et dunk da jeg kom meg løs fra bryggen, og båten veltet nesten, forteller Nils Jakob Skulstad Hoff.

Bergenseren gikk videre til semifinalen i singelsculler i OL da han ble nummer tre i sitt kvartfinaleheat bak Cuba og Australia. Men det holdt på å gå galt.

Ved start ligger hver båt inntil en brygge. Hoffs båt ble altså sittende fast i bryggen.

— De kjørte bryggen inn i hekken på båten min. Jeg prøvde å løfte hånden for å si ifra, men de bare kjørte starten, forteller Hoff like etter målgang.

Han var mektig sliten og hev etter pusten i båten etter å ha gjort alt for å avansere til semifinale som den siste i sitt heat. Han kjempet en intens kamp for å holde indonesiske Memo bak seg som kom med en skikkelig sluttspurt.

— Starten skapte problemer for meg. Jeg måtte først finne meg selv igjen, så de andre. Men det gikk, sa en fornøyd Hoff før han hastet videre til ergometersykkelen for å restituere.

En sliten Nils Jakob Hoff etter målgang ved Lagoa rostadion i Rio. Foto: Rune Sævig

Slik var løpetStart: Hoff tregest ut av starten av alle. Cuba raskest.

500 meter: Cuba i tet med 1.40,03. Hoff nummer fire, knappe to sekunder bak. Ekstremt jevnt.

1000 meter: Cuba fortsatt i suveren tet foran Australia. Hoff på den viktige tredjeplassen som gir avansement foran Memo fra Indonesia.

1500 meter: Suverene Cuba foran Australia fire sekunder bak. Hoff på klar tredjeplass syv sekunder bak. God kontroll på Indonesia.

Mål: Kontrollert inn til tredjeplass for Hoff bak Australia og Cuba.

I RIO: Øystein Vik og Rune Sævig (foto).

Skal konsentrere seg om legestudietHoff har hatt en lang karriere som roer. Høydepunktet kom i 2013 da han ble verdensmester i dobbeltsculler sammen med Kjetil Brun. De siste årene har det ikke gått like bra. Før OL ble Hoff vraket fra dobbeltsculleren til fordel for Olaf Tufte. Så prøvde han å kvalifisere seg til OL i en dobbeltfirer, men den båten var ikke i nærheten. Men det ble OL likevel da Hoff vant en internkonkurranse om å ro i singlesculleren som Olaf Tufte kvalifiserte en kvoteplass for Norge på i fjor.

Etter OL har Hoff (31) sagt at han skal konsentrere seg om å fullføre legestudiet, men at han likevel ønsker å fortsette som roer.