— Alle vil vel oppleve Ullevaal en gang til. Det bør være gulrot god nok, mener den unge kapteinen, som likevel er spent på hvordan to dagers fotballstreik og trenersaken har påvirket spillergruppen.

— Det var en litt spesiell stemning på treningsfeltet i minuttene etter at Benny ga oss beskjed om at han ikke får fortsette. Og ut ifra tv-innslagene og avisbildene var det ikke vanskelig å se at han var veldig skuffet. Overfor oss har han likevel opptrådt veldig profesjonelt, og treningene er de samme som før, sier Hangeland til Aftenbladet.

Drillo-MK

Kveldens motstander, Mandalskameratene, kjenner Brede godt fra sin tid i Vidar. I mange år var de rivaler om opprykk til 1.divisjon.

— MK spiller litt Drillo-inspirert, det vil si at de ligger lavt, i en tilnærmet 4-5-1 formasjon, og satser mye på kontringer. Benny så laget i bortekampen mot Nord sist helg (MK vant 2-1). Ut ifra de informasjonene han har gitt oss, tyder mye på at dette blir vanskelig nok. MK er en tøff motstander på bortebane og krever full skjerping.

Liten debatt

De siste dagers hendelser i Viking debatteres flittig i aviser, på nettet og i og omkring Stavanger. Ikke så i spillergruppen:

— Nei, det har ikke vært tema i nevneverdig grad. Vi snakker om helt hverdagslige ting - deriblant kveldens kamp i Mandal. Jeg håper alle forstår at undervurdering kan gi oss et sviende nederlag, poengterer Hangeland.

Håper på 2000

Mandalskameratene venter et sted mellom 1500 og 2000 tilskuere til kveldens cupkamp - litt avhengig av været. Laget er nemlig på frammarsj i 2.divisjon, og ligger i øyeblikket på andreplass, tre poeng bak lederlaget Løv Ham.

— Vi har heldigvis fått opp dampen, vunnet 7-1 i de to siste hjemmekampene (Klepp og Fyllingen), mens det ble en knepen seier over Nord (2-1) sist helg, sier sportslig leder, Jan Tore Robertsen til Aftenbladet.

Publikumsrekord blir det ikke i Idrettsparken i kveld, den skriver seg fra 16..mai i fjor, da imponerende 5920 tilskuere så lokaloppgjøret mot Start. Men selv med 1500-2000 mandalitter på tribunene, skal Viking få merke trøkket.

PS! MK-kaptein Odd Arild Skonhoft var med på å slå Viking ut av cupen i 3. runde da han spilte i Bryne i 1995.