MILANO: Det sto 1-1 etter 90 minutter, og ingen av lagene scoret i ekstraomgangene. Dermed måtte det avgjøres fra 11-metersmerket. Bayern bommet på sin første straffe, og da John Carew nettet ledet Valencia 2-1. Men så viste Oliver Reck hvilken eminent keeper han er. Den tyske landslagskjempen tok tre av de fire siste straffesparkene til Valencia, og tyskerne kunne endelig feire etter å ha tapt de to foregående finalene i mestercupen mot Manchester United og Real Madrid.

Valencia fikk en pangstart da de scoret på et billig tildelt straffespark allerede før det var gått tre minutter. Kaptein Gaizka Mendieta satte straffen sikkert i mål. Bare tre minutter senere misset Mehmet Scholl et straffespark for Bayern München.

Seks minutter etter pause ble det 1-1. Også nå på et straffespark. Stefan Effenberg var eksekutør.