Lyon, anført av norske Ada Hegerberg, kom til Haugesund stadion som store favoritter i den første av to kamper i 16-delsfinalen i Europas gjeveste klubbturnering. Forskjellen lagene imellom var imidlertid minimal i lange perioder.

Det franske storlaget tok riktignok oppskriftsmessig ledelsen bare sju minutter ut i kampen. Da ble den regjerende mesteren tildelt straffespark, og fra krittmerket var japanske Saki Kumagai sikkerheten selv.

Tre minutter tidligere hadde Avaldsnes-spiss Elise Thorsnes hatt kampens første virkelig store sjanse. 28-åringen utnyttet nølende forsvarsspill hos gjestene og kom alene med Lyon-keeper Sarah Bouhaddi. Dessverre for hjemmelaget gikk lobben som fulgte et par meter til side for mål.

Slo tilbake to ganger

Mål nummer to kom også i fransk favør. 20 minutter var spilt da Eugenie Le Sommer spilte vegg med tyske Dzsenifer Marozan og satte ballen sikkert i lengste hjørne bak hjemmelagets keeper Madelyn Schiffel.

Men da slo Avaldsnes raskt tilbake. Elise Thorsnes var aktiv gjennom hele onsdagens kamp og sto for reduseringen. Innlegget fra Hege Hansen var godt, og Thorsnes stanget inn 1-2 med hodet.

Gjestene gikk til pause med en knapp ledelse, men det kunne fort vært helt jevnt i målprotokollen. Avaldsnes var fullt på høyde.

Tre minutter ut i annen omgang sendte kaptein Camille Abily Lyon opp i 3-1-ledelse etter en svak klarering fra hjemmelaget, men igjen kom Avaldsnes tilbake umiddelbart.

Hege Hansen ordnet 2-3-reduseringen etter en strålende kontring. Deretter kunne utligningen meget vel kommet da Maren Mjelde traff Elise Thorsnes med et strålende innlegg, men gjestene avverget headingen på streken.

Hegerberg avsluttet

I stedet kom målet i motsatt ende av banen, og igjen var det midtbanespiller og kaptein Abily som scoret for Lyon.

Ada Hegerberg har scoret på bestilling for sin franske arbeidsgiver de siste sesongene, men onsdagskvelden i Haugesund forble lenge målløs for den norske angrepsstjernen. 17 minutter før slutt var hun nær, men skuddet smalt i stolpen.

Nettsus ble det likevel. Tre minutter gjensto da Hegerberg dukket opp foran mål og satte spikeren i Avaldsnes-kista.

Med 2-5-tap på hjemmebane blir det tungt for rogalandsklubben å sikre avansementet i returkampen i Frankrike.