ROSENBORG — SARPSBORG 2-0

ULLEVAAL STADION: Da Rosenborg innkasserte seriemesterskapet og fikk pokalen utdelt mot Haugesund, dro spillerne ut på byen og feiret med fansen.

Fokuset etter feiringen var mer rettet mot spillernes «hat-sang» til Molde og alkoholinntaket før en viktig europakamp mot Lazio få dager senere.

Trønderne tok sitt første cupgull på tolv år, men skal ikke feire med alkohol denne gangen. På torsdag møter de St. Etienne på Lerkendal.

GULLJUBEL: Pål André Helland med den store kongepokalen etter NM-triumfen. Foto: Rune Petter Ness

— Vi skal feire dette. Vi har allerede sittet i gitarsirkel og sunget «kumbaya my lord». Vi har drukket vann og spist boller, svarer Helland. - Blir det ikke noen feiring?

— Vi har også hatt bibellesning og sunget sanger om vår kjærlighet til Molde by, spøker han.

Han beskriver cupfinalen videre som den desidert deiligste enkeltkampen å spille.

— Det er dette man har sett frem til når man står opp grytidlig om morgenen for å trene. Det er en utrolig deilig seier, fortsetter han.

Vingen sier selv at han nå har scoret 25 mål denne sesongen, noe han hadde et personlig veddemål om å gjøre.

— Det var fantastisk å spille der ute og morsomt å score. Jeg vinner vel heder og ære fra veddemålet, sier han og smiler.

Helland har selv vært med på å vinne en finale, den gangen med Hødd. Han har også tapt en cupfinale og har tidligere sagt at han unner ikke sin verste fiende å tape en sånn kamp.

— Jeg var ganske bestemt på at dette skulle vinnes. Man føler seg liten og verdiløs på banketten etter man har tapt. Jeg må bare beklage, men jeg synes synd på Sarpsborg som måtte oppleve det, avslutter han.