Et smart trekk av Olimb? : Diskutér ishockey her!21-årige Olimb imponerte i Vålerenga sist sesong, og som fersk Norgesmester bærer det nå ut i Europa. — Det blir spennende med ny klubb. Jeg vet ikke veldig mye om Augsburg, men tysk hockey holder et høyt nivå, sier Olimb på telefon fra Florida.

- Trist, men.

Ferieturen er snart over, og da er Olimb innstilt på å gi alt for Panthers, for han vet at NHL-speiderne sitter på tribunene i Tyskland.- Jeg vil spille meg til fast plass, og så får vi se hva som skjer etterpå. Det er litt trist å forlate VIF, men jeg kommer nok tilbake en gang, sier Olimb som er svært fornøyd med lønnen i Augsburg.

Lykke til.

Fornøyd er man i VIF også, men markedsdirektør Jan Tore Kjær legger ikke skjul på at overgangen kom som en overraskelse.- Det er moro for Mathis, og det er moro for Vålerenga. Vi viser at vi får spillere ut i de store ligaene, og det er bra. Men vi hadde vel trodd at Mathis ville gått via Sverige. Det sportslige apparatet, med trener Espen "Shampo" Knutsen i spissen, har ikke lagt skjul på at de tror han ville hatt godt av enda et års utvikling i Vålerenga, men vi ønsker ham selvsagt lykke til.- Har VIF fått penger for Olimb?- Nei, han hadde en klausul som sa at han kunne gå til en større klubb i kontraktsperioden sin, sier Kjær. PS:I Augsburg blir Olimb igjen lagkamerat med tidligere VIF-back Christian Chartier. Et smart trekk av Olimb? : Diskutér ishockey her!