Norges Fotballforbund har ansatt Truls Dæhli i stillingen som seksjonsleder for aldersbestemte landslag. Den nyopprettede stillingen har mange av de samme oppgavene som Stig Inge Bjørnebye hadde før han forlot NFF til fordel for Rosenborg tidligere i år, skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Truls Dæhli er faren til landslagsspiller Mats Møller Dæhli. 59-åringen har vært ansatt i VG siden 1986, i mange år som profilert sportskommentator.

— Å være sportskommentator har vært et privilegium, men nå får jeg muligheten til å jobbe direkte. NFF er en organisasjon som får mye ros og ris, men jeg vet at det er skjedd mye spennende den siste tiden. Dette er utviklingsarbeid som er kjempespennende. Jeg er her for å lære og for å bidra på de områdene jeg kan, og jeg håper jeg kan bidra til å se ting litt med andre øyne, sier Dæhli i NFFs pressemelding.

De siste årene har han ikke kommentert landslaget i fotball på grunn av sønnen.

-Spillerutvikling interesserer meg stort og er noe jeg alltid har vært veldig opptatt av. Helt fra jeg var barnetrener for blant andre Caroline Graham Hansen og Mats ga det meg et innblikk i spillerutvikling som engasjerte meg. Når dette tilbudet dukket opp og tok form, så traff det meg rett i hjertet, fastslår Dæhli.

Norges Fotballforbund er glad for å ha sikret seg VG-profilen:

— Dette er en meget spennende ansettelse og vi gi sportsavdelingen en egen ansatt med en meget viktig dimensjon også på kommunikasjonssiden. Vi snakker tross alt om en av landets aller sterkeste penner som nå kommer over for å bli med på å utvikle oss videre, sier generalsekretær Kjetil Siem.

Vi kommer tilbake med mer.