John Arne Riise (34) var kun 17 år da han forlot moderklubben Aalesund for Monaco i 1998. 15 år senere, i 2013, avsluttet Riise sin landslagskarriere etter 110 kamper for Norge. Ingen har flere landskamper.

Fredag får Strømsgodsets 15 årige stjerneskudd Martin Ødegaard trolig sin debut for landslaget. Ødegaard har, i likhet med Riise, muligheten til å gå til en europeisk storklubb i løpet av den nærmeste fremtiden. Det er nemlig ingen mangel på klubber som vil sikre seg unggutten.

Riise slutter seg til rekken av folk som ønsker å gi 15-åringen råd.

— Han er et virkelig talent. Han er fortsatt veldig ung, men han kommer til å bli en stor spiller. Jeg vil råde ham til å signere for Roma, for de vil vite hvordan man tar vare på ham.

Det sier Riise i et intervju med det italienske nettstedet tuttomercatoweb.com. Roma er én av Italias aller største klubber. Forrige sesong kom de på andreplass i Serie A, og denne sesongen ligger de også på andreplass så langt. Riise-Intervjuet handler hovedsakelig om nordmannens tid i nettopp Roma, der han spilte fra 2008 til 2011. ## - Savner Roma

— Sammen med årene i Liverpool, var årene i Roma de beste i min karriere. Jeg var veldig lei meg da jeg forlot Roma. Jeg savner byen, klubben, lagkameratene mine og fansen, sier Riise.

Nettopp den engelske storklubben Liverpool, som Riise spilte for mellom 2001 og 2008, skal etter sigende også holde et øye med Ødegaard. 15-åringen er Liverpool-supporter.

Han sa følgende om et fremtidig klubbvalg før U21-landskampen mot Portugal i september:

— Det handler om hva som føles best. Det er ikke sikkert det er favorittlaget som er best for meg, sa Ødegaard.

15-åringen har gjennom hele sesongen gjort det klart at han er fornøyd med sin nåværende klubb Strømsgodset.