– Jeg visste ikke at Tor Hogne skulle bli tatt ut, men ja, jeg visste at han hadde en god mulighet og hadde en mistanke, sier Rekdal til smp.no etter dagens treningsøkt på Kanariøyene.

Og legger til:

– Men klart, det å bli tatt ut til landslaget for første gang i en alder av 31 år, må være ganske overraskende.

Sjøl debuterte Rekdal for Norge i en alder av 18 år, borte mot Italia 28. mai 1987 i en privatkamp mot Italia som endte 0-0. ## Trener alene

Rekdal skulle veldig gjerne hatt Aarøy med seg under treningsleiren, selv han skjønner godt at spilleren prioriterer å være hjemme hos sin høygravide samboer.

– Det er dumt for Tor Hogne at han ikke er her nå fram mot landskampen. Da får han ikke trent på høyeste nivå, men jeg håper at dette uttaket blir en ekstra motivasjon for han under treninga hjemme også, sier Rekdal.

Som understreker at Aarøy har vært i bra form siden oppkjøringa startet ved nyttår.

– Han har trent bra i hele januar.

Best som spiss

Rekdal har snakket med Drillo om Aarøy, men vil ikke gå inn på detaljene i samtalene.

– Vi snakket om uttalelsene mine i forbindelse med da han ble ansatt som landslagssjef, om spillere generelt og om spillere i AaFK.

– Drillo sier at han ser mer for seg Aarøy som spiss i 4-4-2 enn som kant i 4-5-1. Hva mener du?

– Dette må Egil sjøl finne ut av, men Tor Hogne er neppe en høyre kantspiller. Jeg tror nok han er mer spiss. Samtidig var ikke Jostein Flo heller en høyre kantspiller før han ble brukt der på landslaget, så man skal aldri si aldri.

– Tror du at Aarøy får like mye ut av hodespillet sitt på internasjonalt nivå som i eliteserien?

– Det vet man ikke før man får se det. Internasjonalt møter han nok både røffere og smartere spillere, men de er ikke noe større enn i eliteserien. Like viktig er det at han får gode innlegg å jobbe med slik at han får bruke styrken sin.

Betyr mye

Også for AaFK som klubb er det sjølsagt viktig å ha fått sin første landslagsspiller siden målvakt Ingvald Frøysa på slutten av 1920-tallet.

– Klart dette er artig. Dette viser at også vi kan få fram spillere til landslaget, men skal vi få flere må vi komme oss høyere på tabellen enn vi har vært siste åra.

Klubbdirektør Henrik Hoff sier det slik:

– Det har vært en drøm for oss lenge å få opp en landslagsspiller til det norske A-landslaget. Vi har lenge hatt spillere på alle aldersbestemte landslag. Nå får vi en ekte ålesundsgutt som spiller på laget inn i dette, og ekstra artig blir det selvfølgelig når han kommer på banen mot Tyskland og scorer.

ALT OM UTTAKET: