I New Yorks medieverden får Rangers' NHL-sesong betegnelsen skuffende. Rusk underveis i grunnspillet og ut av sluttspillet ved første hinder. Slikt liker ikke tilhengerne eller journalistene som følger NHL i tykt og tynt.

Derfor har avisen New York Daily News spurt sine lesere om hvilke spillere i troppen som klubben før beholde (Keep him) og hvem de bør kvitte seg med (Dump him). Svarene er klare, selv om slike nettundersøkelser ikke er vitenskapelige i sin metodikk.

En mann bør, ifølge tilhengerne, fortsatt stille opp i Madison Square Garden med kølle, puck og Rangers-drakt neste sesong. Han er norsk.

Fire prosent vil bli kvitt ham

Av alle som har vært inne på siden for å si sin mening om hvem som bør ut og hvem som bør bli, er Matz Zuccarello mest populær. 96 prosent har trykket på knappen «Keep Him». Bare fire prosent har trykket på knappen for «Dump Him».

Nest mest populær er J.T. Miller som får 93 prosent Keep Him-stemmer. Da er det verre med spillere som Mark Girardi og Tanner Glass. Her mener 70-80 prosent av Daily News-leserne at de bør selges eller byttes bort.

Mens Zuccarello er Rangers mest populære sliter keeperlegenden Henrik Lundqvist både med populariteten og spilletid. Foto: Gene J. Puskar, AP

Matz Zuccarellos status i New York Rangers virker urokkelig. Han ble ikke mindre populær etter at han kom tilbake fra hodeskaden han pådro seg i fjor vår for så å ha en av sine beste sesonger i nordamerikansk hockey. I fjor spilte Rangers sluttspill da Norge spilte VM. I år blir det annerledes:

Fallende stjerne

En som har vært Rangers aller største stjerne de siste sesongene er den svenske keeperen Henrik «Henke» Lundqvist. Veteranen i målet har vært en klippe hos Rangers i mange år, men ikke like mye denne sesongen som tidligere.

Dermed er tilhengerne nådeløse. Nå vil 23 prosent av tilhengerne kvitte seg med 34-åringen fra Åre i Sverige som har tilnavnet "King of Manhattan".

Nominert til pris

Selv om sesongen har vært noe opp og ned for Rangers, har den på mange måter vært en suksess for Zuccarello. Han er sammen med legenden Jaromir Jagr (Florida Panthers) og Pascal Dupuis (Pittsburgh Penguins) nominert til Bill Masterton Trophy.

Prisen deles ut til utøvere som har vist god sportsånd, sterk utholdenhet på isen og hengivenhet til ishockey. Zuccarello er nominert for måten han har kommet tilbake etter hodeskaden og for sitt veldedige arbeid.

Ettersom Rangers ble slått ut tidlig i sluttspillet er Mats Zuccarello nå klar for VM i ishockey for Norge. Norge spiller sin første kamp kommende lørdag mot Danmark.

Ikke noe særlig å skryte av i sluttespillet fror Rangers: