NADDERUD: Tromsø tok ledelsen allerede i det syvende minutt. Stabæk-backen Jeppe Moe sleivet en avklaring ut til corner, og corneren fikk Henrik Solheim Gjesdal heade inn nokså uforstyrret fra kort hold. Det var første gang på fem kamper at TIL scoret borte, men tromsøværingene har tidligere vist seg som et habilt bortelag, med uavgjort både mot Molde og Odd.

Bæringene savner en forsvarsspiller som kan rydde opp i luftrommet, og keeper Mande Sayobe har heller ikke sin styrke i feltet. Også 0-1-tapet i Bergen 16. mai kom som resultat av en tapt hodeduell.

Men Stabæk taper ikke hodeduellene bare i eget forsvar. Stabæk-innlegg havner bare unntaksvis på et blått hode.

Lite fremdrift har preget Stabæk hele sesongen, og heller ikke kampen mot laget fjerde sist på tabellen ble det noen særlig bedring. Etter at TIL hadde tatt ledelsen, fortsatt Stabæk med puslespillet og kom ikke til en enste sjanse. I stedet ble det 0-2 etter at hjemmeforsvaret hadde tapt nok en hodeduell. En stuss gikk til umarkert Thomas Lehne Olsen, som lett kunne heade inn 2-0 på en retur fra keeper Sayoba.

Heller ikke 0-2 resulterte i noe bærumsk stormløp mot Tromsø-målet. Faktisk forløp første omgang uten at kritisk poengtrengende Stabæk skapte en eneste stor sjanse. Det var langt farligere når gjestene stakk kjapt i angrep.

Sayoba reddet straffe

Annen omgang fortsatte som første. Stabæk greide ikke å skape noen ting, mens TIL fortsatte å herje med Stabæk i luftrommet, og tre minutter inn i omgangen kom det tredje målet på corner. Simen Søraunet Wangberg gjorde Nicolai Næss til spurv i luften, og dermed sto det 0-3. Da begynte enkelte av de 3829 forlate stadion.

Fem minutter senere kunne det stått 0-4, men Sayoba reddet straffesparket fra en noe nølende Aron Sigurdarsson. Etter dette satte bæringene inn noe som kunne minne om en sluttspurt, men ble ikke noe mer enn noen mer eller mindre presise innlegg. Konklusjon: 90 minutter på hjemmebane uten å skape én stor sjanse mot nummer 13 på tabellen!

Hva har skjedd, Stabæk?

Åtte av spillerne i Stabæks startellever var med å ta bronse i fjor. Så hva har egentlig skjedd med laget? Selvfølgelig var det et stort tap at Adama Diomande forsvant til Hull. En mann som kan erstatte en 17-målsscorer er ikke lett å finne, og det virker ikke som å Stabæk har funnet ham i den tidligere Malmö-spilleren Agon Mehmeti. Han står med to mål på 12 kamper. Heller ikke Ohi Omoijuanfo, som scoret 15 mål for Jerv i fjor, har tatt med seg målteften til Nadderud.

Stabæk mistet også Yassine El Ghanassy, som sto for mange assist og var mannen som kunne gjøre det uventede. Muhamed Keita er også borte, og tapet av disse tre spillerne har nok betydd mer enn man trodde. I tillegg er Ernest Asanta også delvis «borte». Stabæk får ham ikke i de riktige posisjonene.

Bob Bradley hadde heltestatus på Nadderud. Hans erstatter Billy McKinlay, som stort sett har erfaring som hjelpetrener, har ikke greid å sette sitt preg på laget. Nå begynner kanskje det å brenne under føttene hans?