I fjor tjente RBKs landslagsspiller Markus Henriksen om lag like mye som en student får av Lånekassen. Lagkompisene Rade Prica og Steffen Iversen tjente til sammen 150 ganger ås mye.

For bare ett år siden var Rosenborgs stjerneskudd Markus Henriksen (18) et ukjent navn for de fleste. Det gjenspeiler seg i skattelistene for 2009. Med sine drøyt 67.000 kroner var årets stjerneskudd blant RBKs laveste gasjerte spillere.

Det betyr at spissduoen Rade Prica og Steffen Iversen hver seg tjente rundt 75 ganger, så mye som Henriksen, eller til sammen rundt 150 ganger så mye. Iversen står oppført med en inntekt på 5.097 millioner kroner for 2009. Rade Prica følger hakk i hæl med 5.073 millioner.

Gjør et byks i år

Det må nevnes at skattetallene viser Henriksens inntekt mens han hadde en lærlingkontrakt. Og det enorme lønningsgapet mellom Henriksen og RBKs lønnstopper blir garantert av et annet format neste år.

Markus Henriksen har tidvis briljert i eliteserien, debutert for "Drillos" og fanget oppmerksomheten til en rekke klubber i Europa. Slikt blir det penger av, og i sommer skrev Henriksen under på en kontrakt som sikrer ham et kraftig lønnshopp.

De fleste slått av Hamrèn

Sammen med nybakt pappa per Ciljan Skjelbred, som tjente 4.654 millioner kroner i 2009, utgjør Rade Prica og Steffen Iversen den ubestridte lønnseliten i klubben.

Alexander Tettey står oppført med en inntekt på drøyt 4.6 millioner for 2009, men en del av denne inntekten kan antakeligvis spores tilbake til beløpet han fikk for å skrive under for franske Rennes, klubben han ble solgt til i august 2009. Foruten Prica, Iversen, Skjelbred og Tettey, må samtlige spillere i Rosenborg finne seg i å bli slått av eks-trener Erik Hamrèn, som tjente drøyt 3.1 millioner i fjor.

ALT OM 2009-FOTBALLSKATTEN:

Stadsgaard «rykket ned»

Kris Stadsgaard toppet lista i fjor, men må finne seg i å bli kraftig degradert i år. Stadsgaard, som nylig forlot Rosenborg til fordel for Malaga, tjente 2.695 millioner kroner i 2009, mot 5.6 millioner året før.

2008-inntekten bærer imidlertid preg av et fett honorar, som Stadsgaard fikk da han signerte for Rosenborg.

PS: Mikal Lustig, Mattias Bjärsmyr, Daniel Örlund, Fredrik Winsnes, Mushaga Bakenga og Bakary Saré var ikke å finne i årets skattelister.

Se hele RBK-lista her:

VIDEO Skråblikk på 27. serierunde:

Ensom tilskuer og fyrverkeri for tilskuer

RUNDE 27: Ensom tilskuer og fyrverki for innbytter Totalt useriøs oppsummering av serierundene