Liverpool — Leicester 1-0

Jürgen Klopp sa før kampen mot Leicester lørdag at det var bortelaget som var favoritt før møtet på Anfield. Claudio Ranieris gutter ledet overraskende nok Premier League før møtet med et Liverpool som kom fra et ydmykende 0-3-tap mot Watford.

Men Liverpool var det klart beste laget, og Jürgen Klopp fikk sin første seier på én måned.

— Det er lov å reise til Anfield og tape én kamp. Men Liverpool viste hvordan de skulle ta dem, sa Tv 2-ekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

Liverpool åpnet klart friskest, og var det beste laget i første omgang. Spissen Divock Origi virket å være på, og skapte en del trøbbel for Leicester-forsvaret.

— Vi begynte å spille for sent. Liverpool presset på fra start av, og derfor fortjente de å vinne, sa Leicester-sjef Claudio Ranieri til BBC etter kampen.

Mahrez nære på

Halvveis inn i omgangen kom belgieren seg rundt på venstrekanten. Han fikk skutt fra skrått hold, men danske Kasper Smeichel var godt med og kjapt nede og hindret scoring til hjemmelaget.

Liverpool klarte å begrense trusselen fra den fryktede duoen Riyad Mahrez og Jamie Vardy, men til slutt fikk Mahrez sjansen sin. Flotte tyngdeoverføringer endte i avslutning, men Simon Mignolet fikk slått til corner.

Like før pause måtte nevnte Origi av banen med skade, og inn kom Christian Benteke. Med en gang ble Liverpools angrepsspill noe mer omstendelig.

Bentekes første siden oktober

Jordan Henderson og Adam Lallana kaster seg over målscorer Christian Benteke. Foto: Reuters

Men det var Christian Benteke som skulle sette fyr på Anfield. Timen var spilt da Firmino og Emre Can spilte vegg på venstrekanten. Innlegget fra Firmino fant den belgiske kraftspissen, som bredsidet ballen bak Leicesters danske keeper.Det var Bentekes første ligascoring siden han puttet ballen i nettet mot Chelsea tilbake i oktober.

– De siste ukene har vært harde for oss. I dag viste vi gode karakter. Vi har en stor tropp med noen kvalitetsspillere. Vi må være tålmodige, sa Benteke etter kampen.

– Jeg snakket med Klopp for noen dager siden og han forklarte meg hva han trenger fra meg. Jeg prøvde å gjøre det på banen. Jeg ser fram til 2016. Vi må fortsette og jobbe hardt, sa Benteke.

Benteke-bom

Leicester slet med å gjenskape det hurtige kontringsspillet som har gjort at de kunne hadde ett tap denne sesongen før møtet med Liverpool. Hjemmelaget klarte å hindre Leicesters farlige spillere, og når både Mahrez og Vardy ble byttet ut, begynte man å skjønne at en Liverpool-seier lå i kortene.

— Jamie Vardy spilte med feber, og Riyad Mahrez var veldig sliten, sa Ranieri om byttene.

Både Coutinho og Firmino fikk sjanser til å doble ledelsen, men begge avslutningene gikk like utenfor mål.

Fem minutter på overtid rakk ikke Kasper Smeichel tilbake etter et hjørnespark, og Christian Benteke så ut til å ha en enkel jobb med å doble dagens målbeholdning. Men på et eller annet vis klarte belgieren å skusle bort muligheten. Han skulle dog vært avblåst i forkant for offside.

– Vi hadde en av de største sjansene noensinne. Seks mot en, tror jeg, og ingen keeper og ballen var i boksen, sa Klopp.

— Hadde Leicester scoret etterpå hadde nok Benteke gravd seg ned, sa Tv 2-ekspert Petter Myhre etter kampen.

Det endte 1-0 på Anfield, og Liverpool nærmer seg med det lagene bak topp fire. Jürgen Klopps menn er blant annet bare to poeng bak Manchester United.

Med Arsenal-seier lørdag kveld vil Leicester miste tabelltoppen.