— Det er sånn fotballhverdagen ser ut i hele Europa, rett og slett. Vi har ett ansvar, og det er å sikre et best mulig produkt for våre seere. Sånn kommer vi til å fortsette, sier sportssjef Kenneth Fredheim i Canal+.

Betal-TV-kanalen sitter på rettighetene til kveldens viktige EM-kvalikkamp mellom Danmark og Norge.

Problemet med det er imidlertid at det er et fåtall av det norske folk som har kanalen hjemme i sin egen stue, og mange reagerer på at kampen ikke blir sendt på NRK eller TV 2. I går sa kulturminister Anniken Huitfeldt til adressa.no at det er viktig at felles nasjonale begivenheter – som kveldens kvalifiseringskamp – er tilgjengelig for alle.

Derfor har Kulturdepartementet sendt ut en liste over idrettsarrangementer departementet mener bør være tilgjengelig for alle til høring.

Ønsket er at idrettsarrangementene skal bli sendt på såkalte frikanaler – ikke en betal-TV-kanal som Canal+.

(Artikkelen fortsetter)

Moa: — Vi er kjekkere enn danskene VIDEO: - Vi er kjekkere enn danskene

- Underlig

Kenneth Fredheim mener imidlertid at det ikke finnes gratiskanaler i Norge.

— Det finnes muligens i Nord-Korea, men det finnes ikke i Europa. Det er ingen tv-kanaler som er gratis, man må betale for alt sammen. Man må betale en avgift for å se NRK, og alle kanaler må man betale en oppkoblingsavgift for. Det er ingen som i realiteten er gratis, sier han, og mener det norske fotballpublikummet bare må bli vant til å betale for å få se fotballkamper.

— Det er i tilfelle bare en politikerregulering som kan sikre at det går på allmennkanaler. Hvis det skjer, er det bare noe vi må forholde oss til.

- Hva synes du om denne listen som kulturministeren har sendt ut til høring?

— Jeg synes ikke så mye om det på dette tidspunktet, men at man sikrer at folket skal få se sitt nasjonale lag i VM, EM og OL er naturlig og riktig. Men jeg synes man er ute på underlig is om man skal gå ned på kvalikkamp-nivå. Da snakker man om en konkurranseregulering som for meg virker litt underlig, sier Fredheim.

(Artikkelen fortsetter)

— Huseklepp er ung, søt og blond VIDEO: Dette mener danskene om Norge

- Ikke vanskelig å se kampen

Som mener de negative reaksjonene kommer som en konsekvens av at nordmenn rett og slett ikke er vant til å måtte betale ekstra for å få se det man vil se på TV.

— Jeg tror vi har en litt jomfruelig holdning til TV. I England har det ikke vært mulig å se den nasjonale fotballen på allmennkanal på ti-femten år. Absolutt alt går på Sky eller andre betalingsplattformer. Dette har vært hverdagen i veldig mange år i de store fotballnasjonene, sier han.

Fredheim vil ikke gå ut med hvor mange abonnenter Canal+ har.

— Men kampen er tilgjengelig på vår nettside, på nett, på puber. Det er ikke vanskelig å få sett kampen, sier han.

PS! Du kan se kveldens landskamp her hos oss.

LIVE-CHAT DANMARK - NORGE