LILLESTRØM — ROSENBORG 3-4

ÅRÅSEN: Ekte hat-trick, sju mål, rødt kort, opphentingsdrama og omdiskuterte dommeravgjørelser. Årets Rosenborg-besøk til Åråsen ble en ordentlig klassiker.

Rosenborg-fansen kan gi Christian Gytkjær mye av æren for det. Dansken har ikke slått fullstendig til så langt og sto uten mål på fremmed gress før kveldens oppgjør. Det gjør han nå etter kveldens 4-3-seier i Lillestrøm.

ENDELIG: Det løsnet skikkelig for Christian Gytkjær mot Lillestrøm. Dansken scoret tre mål i første omgang. Foto: Digitalsport

Han står med tre også. Og de målene, samt Fredrik Midtsjøs kremmerhus, gjorde at de tilreisende feiret tre poeng i pausen med 4-0-ledelse.Den feiringen gikk over til bekymring etter pause, da Lillestrøm nesten klarte å spise opp trøndernes forsprang.

• **SJEKK RBK-BØRSEN:

(krever innlogging)**

Rosenborgs superomgang

Allerede etter to minutter burde det stått 1-0 til Rosenborg da gjestene fikk en alle tiders overgangsmulighet. Jonas Svensson brøt på midten og satte opp Christian Gytkjær som så at Fredrik Midtsjø lurte seg fint i blindsonen til LSK-forsvaret. Marius Amundsen avverget avslutningsforsøkene til både Midtsjø og Pål André Helland.

Like etter var samme Helland på veg fremover igjen og gikk i bakken, men RBK-vingen ble bare vinket opp av dommer Svein Oddvar Moen.

Gjestene fra Trondheim hadde full kontroll på kampen og skulle slippe å vente lenge på ledermålet. Gytkjær snappet opp en forferdelig pasning fra Marius Lundemo og satte fart mot Arnold Origi i LSK-buret. Danskens avslutning gikk mellom beina på vertenes sisteskanse og rullet inn til stor trøndersk jubel etter 18 minutter.

Bare seks minutter senere satt den igjen for Eliteseriens toppscorer. Anders Ågnes Konradsen slo inn og med en flott stupheading noterte Gytkjær seg for sitt tiende seriemål og med 2-0 til Rosenborg etter 24 minutter var det ingen på Åråsen som trodde Rosenborg kunne glippe dette.

Gytkjær-show

Likevel kunne LSK fort lagd full kamp igjen etter 31 minutter da Erling Knudtzon ble spilt fri alene med keeper. Dessverre var løpet bedre enn avslutningen, som gikk over målet til Adam Larsen Kwarasey.

Det var sjansen LSK fikk, for 35 minutter etter klokken 18 gikk toget fra perrongen på Lillestrøm. Mike Jensen åpnet Lillestrøm-forsvaret, Helland slo inn til Gytkjær som sklei inn sitt aller første hat-trick for Rosenborg. Det klarte for eksempel aldri Alexander Søderlund på sine to og et halvt år i Trøndelag.

GOD STEMNING: Fredrik Midtsjø scoret Rosenborgs fjerde mål - før pause! Senere skulle det bli tøffere for RBK. Foto: Digitalsport

Selv om toget var gått, var den trønderske festen på langt nær slutt. Rosenborg rullet vakkert opp igjen og til slutt havnet ballen hos Midtsjø på 17 meter. Stjørdalingen dro til med vrista og limte ballen vakkert i mål for RBK. Med 0-4 på klokka fem minutter før pause begynte det virkelig å se ut som en kveld Rosenborg-supporterne kunne leve en stund på.

RBK-kollaps

Mens hjemmesupporterne kranglet og ropte om treneravganger måtte hvitkledde tilreisende telle med begge hender for å komme frem til resultatet de nå så for seg.

Andre omgang skulle altså bli en helt annen historie. Først reduserte Knudtzon til 1-4 da Håkon Skogseid styrte et frispark mot føttene til LSK-angriperen ti minutter etter sidebytte.

Rosenborg så ut som de fremdeles var igjen i garderoben etter superomgangen og om ikke 1-4 var nok til å vekke trønderne, burde vekkerklokka etter timen fått gjestene opp og stå igjen.

Omdiskuterte situasjoner

KONTROVERSIELL SITUASJON: Lillestrøms trener Runar Kristinsson og kaptein Frode kippe raser mot dommer Svein Oddvar Moen etter den annullerte scoringen. Foto: Digitalsport

Knudtzon og resten av Åråsen trodde nemlig han hadde redusert en andre gang bare minutter senere og da var det full fyr i LSK-teltet. Heldigvis for Rosenborg ble målet annullert for offside, til stor frustrasjon for hjemmelaget, som mente dommerne brukte storskjermene på stadion som grunnlag for annulleringen.Redusering nummer to var likevel like rundt hjørnet. Malaury Martin slo til med et kremmerhus da han vakkert la ballen i motsatt kryss etter 64 minutter. Plutselig øynet hele Lillestrøm fornyet håp for poeng.

Gjestene fra Trondheim var ikke til å kjenne igjen og 18 minutter før full tid kunne LSK fort fått straffe da Johan Lædre Bjørdal la Kind Mikaelsen i bakken inne i boksen. Svein Oddvar Moen mente rogalendingen var på ball og vinket LSK-spilleren opp igjen.

Dramatikk på slutten

BETENKT: Kåre Ingebrigtsen og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye konfererer under kampen. Foto: Digitalsport

Etter det gikk lufta litt ut av hjemmelaget og tre ganger måtte Origi ut i aksjon når trønderne kjørte overganger og skulle punkterte kampen med et femte mål.Da det ikke kom, åpnet det seg en sen mulighet for vertene, som reduserte en tredje gang ett minutt før slutt og skapte kaos de siste minuttene. Mohammed Ofkir var sist på ballen da han luktet en retur fra Larsen Kwarasey og plutselig var det bare en liten skalk igjen av firemålsledelsen til RBK.

Det var likevel nok til at Rosenborg drar hjem med tre poeng til tross for kollapsen i andre omgang.

På overtid ebbet nemlig tingene ut i RBKs favør og på overtid kokte det helt over for hjemmelaget i jakten på 4-4. Tumulter nede ved eget felt gjorde at LSK-bautaen Frode Kippe fikk sitt andre gule kort — og dermed en tidlig dusj for kapteinen.