Tina-etterforskerne har fortsatt ikke kontaktet mannen etter pågripelsene av fire menn fra Lyngdal i forrige uke.

For 15 år siden satt han sammen med polititegner Harald Nygård og beskrev detaljer han husket om to menn og en kvinne som stod ved en parkeringsplass rett etter avkjørselen til Sølyst natt til 24. september 2000. — Jeg skjønner at jeg kan være et viktig vitne i en alvorlig straffesak, men jeg er ikke kontaktet av politiet ennå. Jeg vil selvfølgelig stille i avhør eller til en fotokonfrontasjon dersom etterforskerne ønsker det. Selve situasjonen har nok bleknet litt med årene, men jeg fikk et ganske detaljert inntrykk av den ene mannen, sier vitnet til Aftenbladet.

Mannen i 50-årene ønsker å være anonym.

Interessant for politiet

Vitneobservasjonen er gjort på et tidspunkt og på et sted som gjør opplysningene hans høyaktuelle for etterforskerne som nå forsøker å avklare om de fire siktede var involvert i den mye omtalte drapssaken..

Både ut fra mannens egen forklaring og tekniske spor fra den aktuelle septembernatten kan observasjonen tidfestes til omtrent 02.45. Den er gjort bare noen hundre meter fra Tina Jørgensens bosted på Grasholmen, der politiet antar at den 21 år gamle kvinnen var på vei da hun forsvant.

Og ikke minst ligger det antatte åstedet enda nærmere stedet der vitnet så en mørk BMW i 3-serien stå med bagasjelokket åpent.

Så sent som torsdag bekreftet politiet at de fortsatt mener Tina Jørgensen ble drept på Sølyst, et sted i nærheten av avkjørselen til Grasholmen.

— Dette vitnet er interessant for oss, bekrefter Ernst Kr. Rossebø, leder for Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

Mannen sier minnene om drapsnatten kom tilbake til ham da Tina-saken plutselig eksploderte igjen i mediene onsdag og torsdag i forrige uke.

Sitter fastbrent

— Dette sitter jo på en måte brent fast i hodet. Jeg tenkte at det foregikk noe som ikke var helt bra da jeg kjørte forbi. Blant annet tenkte jeg at det kunne ha noe med narkotikahandel å gjøre. Det var et litt rart sted å stå med bagasjeluken åpen, sier vitnet.

Stedet der bilen stod parkert var ikke opplyst, men gatelyktene fra Bybrua kastet lys over deler av stedet.

Vitnet hadde vært i Stavanger sentrum, og kjørte forbi de tre menneskene. To av personene fikk han ikke et ordentlig inntrykk av. Særlig gjaldt dette en person han likevel mente måtte være en mann som satt inne i bilen. På utsiden stod et en kvinne med lyst hår og en mann. Det så ut som de pratet sammen.

Den siste mannen stod nærmest, og vitnet fikk øyekontakt med ham i flere sekunder. Mannen kikket på vitnet hele tiden mens bilen vitnet satt i kjørte forbi.

— Jeg bodde på Grasholmen selv på den tiden. Man vil jo vite hva som skjer i nabolaget, og situasjonen fikk meg til å tenke. Og denne mannen snudde seg etter oss etter at vi hadde kjørt forbi, sier vitnet til Aftenbladet.

Slapp tegning i 2013

Han var også inne og pratet med en etterforsker da politiet i 2013 gjenåpnet Tina-saken. Det var også da politiet bestemte seg for å offentliggjøre tegningen mannen bidro til å få laget, like etter at Tina Jørgensen var funnet død i en kum på parkeringsplassen ved Bore kirke.

I går ble det offentlig kjent at en kvinne fra Lyngdal også kan ha vært sammen med de fire siktede den aktuelle helgen. Det skal fremgå av forklaringer politiet sitter på.

Da politiet friga tegningen i 2013, ble det opplyst at observasjonen kunne være den siste av Tina Jørgensen i live.